> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Mark had been scolded before for touching

时间:2024-03-10 08:39:19 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Mark had been scolded before for touching」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/392085.html
题目内容:

Mark had been scolded before for touching his father’s equipment. But his curiosity was difficult to control and this new computer really puzzled him.

It was a strange-looking machine — one his dad had brought home from the laboratory where he worked. “It’s an experimental model,” his father had explained, so don’t touch it under any circumstances.” But his father’s warning only served to make Mark more curious. Without any further thought, Mark turned on the power switch. The computer burst into life and seconds later, the screen turned into colours, shifting and changing, and then two big white words appeared in the centre of the screen: “SPACE TRANSPORTER.”

“Yes!” Mark cried excitedly, “It’s a computer game. I knew it! Dad’s only been pretending to work. He’s really been playing games instead!” A new message appeared on the screen:

“ENTER NAMES

VOYAGE 1

VOYAGE 2

Mark’s finger flew across the keyboard as he typed in both of their names.

“INPUT ACCEPTED.

START TRANSPORT PROGRAM.

AUTO-RETRIEVE INITIATED(自动回收程序已启动).”

The screen turned even brighter and a noise suddenly rose in volume.

“I think we’d better shut it off, Mark,” Jason yelled out in terror, reaching for the power switch. A beam(光束) of dazzling white light burst out of the computer screen, wrapping the boys in its glow(光芒),until they themselves seemed to be glowing. Then it died down just as suddenly as it had burst into life. And the boys were no longer there. On the screen, the letters changed:

“TRANSPORT SUCCESSFUL.

DESTINATION: MARS.

RETRIEVE DATE: 2025

小题1:Why did Mark touch the computer against his father’s warning?

A.He wanted to take a voyage.

B.He wanted to practice his skills.

C.He was so much attracted by it.

D.He was eager to do an experiment.小题2:Where did the boy’s father most likely work?

A.In an electronic factory.

B.In a computer company.

C.In a scientific research center.

D.In an information processing center.小题3:Mark thought “SPACE TRANSPORTER” on the screen was the name of ________.

A.a computer game

B.a company website

C.a software producer

D.an astronomy program小题4:Why did Jason want to shut off the computer?

A.He was afraid of being scolded.

B.He didn’t like the loud noise and light.

C.He didn’t want to play games.

D.He was afraid something dangerous might happen.小题5:What happened to the boys at the end of the story?

A.They were blown into the air.

B.They were sent to another planet.

C.They were hidden in the strong light.

D.They were carried away to another country.

最佳答案:

小题1:C

小题2:C

小题3:A

小题4:D

小题5:B

答案解析:

这是一篇科幻文章。Mike对父亲从实验室带回来的电脑十分好奇。于是不顾父亲的警告,便按荧屏上要求操作起来。不料发生了时光穿越来到了火星上,返回时间2025年。

小题1:细节理解题第四段告诉我们,Mike很难控制住自己的好奇心。这台新电脑着实令他着迷。也就说Mike被它大大吸引了。所以选C。

小题2:推理判断题 从第一段可知Mike的父亲是个科学家;从第五段第一句得知这台电脑是父亲实验室带回来的。因此可推知Mike的父亲在科研中心工作。故C选项正确。

小题3:推理判断题 从下文显示的不同操作提示以及发生时空穿越的情节可推知那是个时空穿越程序。在第6段中文章告诉我们Mike却误认为是个电脑游戏。故选A。

小题4:推理判断题 通过倒数第3,4 段的描述“银屏变得越加灼亮,电脑硬件内突然发出一声巨响。” “……Jason 确实感到害怕。”综合推知Jason想关掉电脑是害怕有危险之事发生。所以D 选项正确。

小题5:细节理解题:从最后一段得知,穿越成功,来到了火星上。故B选项正确。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。