> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

One Sunday morning, when I was driving alo

时间:2024-03-10 08:32:23 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「One Sunday morning, when I was driving alo」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/391929.html
题目内容:

One Sunday morning, when I was driving along a road, I saw something I couldn’t believe. A little girl, who was less than two years old, was pushing her stroller (婴儿车) across the road. The traffic was not heavy that morning.

I stopped my car at once and ran toward her. This little girl knew enough to run from a stranger. I tried to catch her in order that I could get her out of the road.

Suddenly her father came running down a hill across the road from where I had parked my car. He ran right to her and caught her up, saying “bad girl” to her. I picked up the stroller and gave it to him. The father grabbed the stroller and walked toward where he came from without a word.

I went back and sat in my car for a few minutes with my son. My hands were shaking and tears were about to run out of my eyes. “Do you feel cold, Mom?” asked my son. I just shook my head.

After this happened, I thought about how thankful I am. Even though the father didn’t say “Thank you”, I feel that I did something good. Doing something for someone else is pleasing, even when it’s only a matter of being in the right place at the right time.

I didn’t really “save” her, but I feel like it was important that I happened to be there. It is sad that I was the only one who stopped. It really made me a little disappointed that no one else stopped to help.

小题1: The little girl ran away from the author because _____.

A.she wanted to look for her father

B.she wanted to stay on the road

C.she needed to catch her stroller

D.she didn’t know the author at all小题2:When the author saw the little girl, _____.

A.there weren’t many cars on the road

B.the girl feared to go across the road

C.the girl had lost her way

D.she was driving to work in a hurry小题3: What can we learn from the passage?

A.The author shared her experience with her son.

B.The author felt sad that no one else helped the girl.

C.The girl’s father didn’t like the girl at all.

D.The girl’s father had wanted to thank the author.小题4:Why were the author’s hands shaking?

A.Because the weather was very cold at that time.

B.Because she failed to be understood by the girl’s father.

C.Because she was not feeling well.

D.Because she was too excited to keep calm.

最佳答案:

小题1:D

小题2:A

小题3:B

小题4:B

答案解析:

不到两岁的小女孩独自推着婴儿车过马路,作者伸手相助,但却遭到小女孩父亲的误解。

小题1:推理判断题。根据文章第二段的“This little girl knew enough to run from a stranger.”可知,小女孩之所以要跑开是因为她不认识作者。选D。

小题2:细节理解题。根据文章第一段的“It was Sunday morning and traffic was not heavy.”可知:路上没有很多的车辆,A项的描述正确。

小题3:推理判断题。根据最后一段可知,It is sad that I was the only one who stopped.尽管作者没有能够真正救下这个小女孩,但她让事情没有往坏的方面发展,并且她对别人的漠然感到难过,选B。

小题4:推理判断题。根据第三段可知,小女孩的父亲误解了作者在公路上追逐小女孩的行为,所以作者感到非常委屈,气得双手发抖。故选B项。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。