Not long ago, a rock band called the Backs
时间:2024-03-10 08:31:32 栏目:学习方法
题目内容:
Not long ago, a rock band called the Backstreet Boys made a big splash on the music scene. Young people everywhere loved their songs. One of the band’s biggest fans was a young boy named Aaron Carter. Aaron had a special reason for taking such an interest in the band. Nick Carter, one of the Backstreet Boys, was Aaron’s big brother.
Even before Nick joined the band in 1996, Aaron loved music. From the age of two, Aaron spent most of his time listening to the radio. He sang along with his favorite songs. He made up dances to go with them. So Aaron’s family was not surprised when Aaron decided to follow Nick into the music world.
Aaron got off to a fast start. At the age of seven, he joined a band in his hometown of Tampa, Florida. But after two years, Aaron didn’t want to be part of a band anymore. He wanted to sing alone. Soon, Brother Nick gave Aaron a helping hand. During a Backstreet Boys show in Germany, Aaron sang a song. He did an amazing job! After the show, someone from a record company asked Aaron to make an album (专辑). Of course, Aaron said yes!
Since that day, Aaron has made lots of songs that sell well. His songs include “Crush on You” and “I’m Gonna Miss You Forever”.
Aaron has worked hard to become a success. But he never forgets how his brother gave him his start. As Aaron has said, “If Nick wasn’t a singer, then I wouldn’t be there.”
小题1:According to the passage, Aaron _____.
A.joined the Backstreet Boys at the age of seven
B.fell in love with music after Nick became famous
C.was not allowed to sing by his family
D.was thankful for his brother Nick’s support小题2:“Crush on you” is the name of a _____.
A.band
B.song
C.movie
D.play小题3:What does the underlined part “made a big splash” in Paragraph 1 probably mean?
A.Drew wide attention.
B.Got into great trouble
C.Collected a lot of money.
D.Led to a heated discussion.小题4:What is discussed in the passage?
A.The rise and fall of a band.
B.The way to be a singer.
C.The road to success of a singer.
D.The secret of success of a band.
最佳答案:
小题1:D
小题2:B
小题3:A
小题4:C
答案解析:
本文讲述了英国著名歌手亚伦卡特在哥哥的帮助下取得成功经历。
小题1:推理题:从文章最后一段的句子:But he never forgets how his brother gave him his start. As Aaron has said, “If Nick wasn’t a singer, then I wouldn’t be there.” 可知Aaron很感激哥哥的支持,选D。
小题2:细节理解题。根据第四段的 His songs include “Crush on You ...”可知“Crush on you”是一首歌的名字,B项正确。
小题3:词义猜测题。根据下文的 Young people everywhere loved their songs 可知年轻人都喜欢 the Backstreet Boys 的歌曲,因此 made a big splash 意为“引起广泛关注”,故 A 项正确。
小题4:主旨大意题。本文讲述了英国著名歌手亚伦卡特在哥哥的帮助下取得成功的经历,故 C 项正确。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅