> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Looking out of the window, my son saw a tr

时间:2024-03-10 08:24:48 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Looking out of the window, my son saw a tr」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/391760.html
题目内容:

Looking out of the window, my son saw a tree whose branches were strongly swaying back and forth. “How does the tree move its branches like that?” He asked.

Without rising from my chair, nor looking up from my book, I started to answer, “The tree is not moving the branches, son. The wind is…” But before the words were out, I caught myself. Instead I rose from my chair and moved to the window to join my son. I looked at the tree. From inside our room, from behind the window, I could neither feel nor hear the wind. I saw instead a tree with its branches silently moving and thought to myself, from inside this room, how could I possibly be sure that the branches were moving because of the wind rather than from the tree’s own willing?

As I stood there with my son watching the tree, I became struck by the movement of the branches, the shimmer of the leaves. My mind quieted and I became less sure myself of what was causing the branches to move. Was it the wind, or was it some expressive, independent movement of the tree? “I see what you mean,” I said to my son. “The movement of the tree is very beautiful.”

“Do you think the tree is dancing?” asked my son. “Why would it be dancing?” I asked. “Maybe it is happy because the sun is shining,” he said. “Perhaps,” I said. “Or because it’s spring,” he added, “and it’s not cold any more.” “Perhaps,” I said.

As we continued to watch the tree together, I, too, began to appreciate the dance of the tree. I enjoyed the movement and sway of the branches, seeing little nuances(微妙之处) that I hadn’t noticed before. There seemed to be a rhythm to the movement, first strong and forceful, then light and gentle, then more vigorous, sometimes nearly violent.

“Are trees alive?” my son asked. “Yes, they are alive. Why do you ask?” “Because this tree looks happy,” he answered. “Can a tree be happy or sad?” “What do you mean?” I asked.

“In the winter, trees seem sad,” he said. “Their branches hang down, and they look cold and lonely. But now with the leaves on the tree and the sun shining and the birds flying, it looks happy.”

小题1:What is the meaning of the underlined word “caught” in Para 2?

A.stopped

B.grasped

C.seized

D.held小题2:What on earth caused the tree to move?

A.The tree itself felt happy and was dancing.

B.The tree was too sad to sway as if to get rid of all trouble.

C.It was the warm spring.

D.The wind did so.小题3: What do you think of the boy?

A.Naughty.

B.Imaginative.

C.Clever.

D.Foolish.

最佳答案:

小题1:A

小题2:D

小题3:B

答案解析:

树为什么会动呢?是因为开心而跳舞吗?是因为明媚的阳光而快乐吗?这种在成年人眼中在平常不过的事情,在孩子眼里却是那么的美好,他们有着丰富的想象力,赋予了树感情。在本文中透过作者的讲述我们可以领略到孩子们眼中美妙的世界。

小题1:A词义猜测题。根据文章第二段“The tree is not moving the branches, son. The wind is…”可知作者的话没有说完就停住了,由此推断“caught”意思为“停止”,所以A选项正确。

小题2:D推理判断题。由常识可知树枝的摆动是风造成的,故D选项正确。

小题3:B推理判断题。根据文中孩子的话“Maybe it is happy because the sun is shining,” and it’s not cold any more.”可以判断孩子想象力特别丰富,所以B选项正确。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。