> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Not too long ago, our teacher, being a “tr

时间:2024-03-10 08:15:47 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Not too long ago, our teacher, being a “tr」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/391556.html
题目内容:

Not too long ago, our teacher, being a “tree-hugger” (as the kids call her), had us write an essay on an environmental issue . I was eager to start, but something made me stop.

“What is an environmental issue ?” one kid asked . “What if we don’t care about the environment ?” another complained. “ It’s not like it affects me .”

These comments astounded me .I have always cared about the environment and assumed that others did too. From the surprised look on my teacher’s face, I could tell she felt the same way.

In no time, I finished my essay . In my essay I wrote about logging(伐木), which is an important industry, but if we continue to cut down trees without replacing them, it will damage the environment.

There are so many things that we can do to save our world. Recycling, of course, is always a good thing, but not everyone has a recycling plant nearby ( I don’t ) . There are other ways to help the environment . Plant a tree. Don’t waste water.

I can’t stand it when a person’s excuse for not caring is “Nothing’s going to happen in my lifetime, so why should I care ?” Sure, the chances of something terrible happening are slim, but I want people to realize that if we don’t deal with it, someone will have to eventually. Do you want that to be your children ?

When my teacher told me to read my essay to my class, I was a little embarrassment because I didn’t want everyone to call me “tree- hugger”. I realize now that if being a tree-hugger means you cares about the environment, I’m a tree-hugger 100 percent. I just wish more people were too.

小题1:Why do the students call her teacher “tree-hugger” ?

A.She likes hugging trees.

B.She knows a lot about trees.

C.She grew up in the country.

D.She cares a lot about the environment.小题2:The underlined word in Paragraph 3 can be replaced by ____.

A.helped

B.changed

C.shocked

D.interested小题3:Paragraph 5 is mainly about ____.

A.what we can recycle

B.how we can save the earth

C.why we should protect the earth

D.what damage we are doing to the earth小题4:We can infer from the text that _____

A.the students don’t like the teacher

B.the teacher liked the author’s essay

C.the author is ashamed of being a tree-hugger

D.the author should have written a better essay

最佳答案:

小题1:D

小题2:C

小题3:B

小题4:B

答案解析:

文章大意:本文是记叙文。文章讲述了一位老师让学生们以环境为话题写文章的故事。

小题1:D 推断题。由第一段中的had us write an essay on an environmental issue 及最后一段中的being a tree-hugger means you care about the environment 可知,老师的外号源于她关心环境。故D正确。

小题2:C 词义猜测题。由第三段中的I have always cared about the environment and assumed that others did too. From the surprised look on my teacher’s face, I could tell she felt the same way 可知,作者和老师一样对学生们的评论感到震惊。故选shocked。

小题3:B大意题。第五段主要介绍了保护环境的方法,如回收利用、植树、节约用水。故B项正确。

小题4:B 推理判断题。由最后一段首句中的When my teacher told me to read my essay to my class 可推测,作者的文章符合老师的本意,所以老师才让作者在课堂上给同学们朗读自己的文章。故B项正确。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。