> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

As a high school athletics coach, I gave a

时间:2024-03-10 07:22:41 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「As a high school athletics coach, I gave a」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/390342.html
题目内容:

As a high school athletics coach, I gave a speech about football to students and parents, aiming at getting new team members :I talked about how"everyone can benefit from football. This year, a worried-looking couple approached me. Their son, who had a sickly childhood, really wanted to play football. They'd tried to talk him out of it, but he had his heart set on joining the team.

When they told me his name , my heart sank. Michael was short and thin. He was a lonely kid and the constant target of other kids' jokes. I knew Michael would never make it. But so close to my "football is for everyone" speech, I told them we could give it a try.

On the opening day of practice, Michael was the first player on the field. We started a one-mile jog around the track. Repeatedly he fell, each time picking himself up. The same thing happened for weeks. But Michael put his whole heart into the training. Cradually, Michael gained strength both socially and physically. He began to laugh and most of the teammates became friendly. By the last week of practice Michael could run the mile without falling. He asked me to add a few more exercises he could work on his own. Soon , Michael ran the opening mile faster than anyone.

One day after practice, the team captain, Steve, came up to me. He was talented but lazy.He was popular with students even though he could be heartless. Steve pointed to the field where Michael was jogging all alone and asked me why he was still out there. I told Steve to ask him. The next night, I was surprised to see Steve exercising right next to Michael.

Finally our big game came-at first we were losing by twelve points. I could see that some kids had already lost heart. But Michael was playing as hard as he could , begging the team to keep trying. Finally we won the game by one point in the final ten seconds.

At our celebration dinner, we always gave a big award to the most productive player. Steve had scored the most points that season, and everyone cheered as he received his award. " There's someone who deserves it more than I do," Steve said, " Everything I accomplished, and everything the team accomplished this season, is thanks to one person-Michael. " The entire team cheered as Steve turned the prize over to the player who had inspired them all.

小题1:The author gave a speech to the students and parents in order to ____.

A.bring in new team members

B.teach them how to play football

C.tell them about the benefits of playing football

D.help those parents who are worried about their children小题2:How did the author react after the couple told him their son's name?

A.He was very excited about accepting Michael on the team.

B.He refused to accept Michael because he had no talent for sports.

C.He decided to accept Michael though he was unwilling to do so.

D.He agreed to accept Michael because he was moved by his determination.小题3: What happened to Michael after a few weeks' training?

A.He gave up training.

B.He began to laugh at others.

C.He often protected others in the football field.

D.He became strong both in friendly relations and in body.小题4: Which of the following can be the best title for the passage?

A.The Road to Success

B.Heart of a Champion

C.Steve, the Real Winner

D.A Player of Patience

最佳答案:

小题1:A

小题2:C

小题3:D

小题4:B

答案解析:

文章介绍Michael虽然身体不好,但是他对足球的热爱让作者接受他做为队员,Michael的艰苦训练给自己带来进步,也感染其他队员。

小题1:细节题:从第一段的句子:As a high school athletics coach, I gave a speech about football to students and parents, aiming at getting new team members 可知作者给学生和家长做演讲是为了吸收更多的队员,选A

小题2:细节题:从第二段的句子:I knew Michael would never make it. But so close to my "football is for everyone" speech, I told them we could give it a try.可知虽然作者不愿意但还是接受了Michael。选C

小题3:细节题:从第三段的句子:But Michael put his whole heart into the training. Cradually, Michael gained strength both socially and physically. 可知几个星期训练后,他在交友方面和身体方面都有增强,选D

小题4:标题确定题:从最后一段的句子:The entire team cheered as Steve turned the prize over to the player who had inspired them all. 可知球队赢得比赛是因为有Michael这样的核心激励着大家,所以选B

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。