> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Linda Evans was my best friend –like the s

时间:2024-03-10 07:10:46 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Linda Evans was my best friend –like the s」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/390070.html
题目内容:

Linda Evans was my best friend –like the sister I never had ,We did everything together: piano lessons ,movies, swimming , horseback riding.

When I was 13, my family moved away . Linda and I kept in touch through letters ,and we saw each other on special times — like my wedding and Linda’s. Soon we were busy with children and moving to new homes, and we wrote less often .One day a card that I sent came back , stamped “Address Unknown”. I had no idea about how to find Linda.

Over the years, I missed Linda very much. I wanted to share happiness of my children and then grandchildren . And I needed to share my sadness when my brother and then mother died, There was an empty place in my heart that only a friend like Linda could fill.

One day, I was reading a newspaper when I noticed a photo of a young woman who looked very much like Linda and whose last name was Wagman —Linda’s married name.“There must be thousands of Wagmans.”I thought, but I still wrote to her.

She called as soon as she got my letter, “Mrs , Tobin!”she said excitedly, “Linda Ev-ans Wagman is my mother.”

Minutes later I heard a voice that I recognized at once, even after 40 years . We laughed and cried and caught up on each other’s lives. Now the empty place in my heart is filled. And there’s one thing that Linda and I know for sure; We won’t lose each other again!

小题1:The writer went to piano lessons with Linda Evans .

A.at the age of 13

B.before she got married

C.before the writer’s family moved away

D.after they moved to new homes小题2:They didn’t often write to each other because they .

A.got married

B.had little time to do so

C.didn’t like writing letters

D.could see each other on special times小题3:There was an empty place in the writer’s heart because she .

A.was in trouble

B.didn’t know Linda’s address

C.received the card that she sent

D.didn’t have a friend like Linda小题4:The writer was happy when she .

A.read the newspaper

B.heard Linda’s voice on the phone

C.met a young woman who looked a lot like Linda

D.wrote to the woman whose last name was Wangman小题5:They haven’t kept in touch .

A.for about 40 years

B.for about 27 years

C.since they got married

D.since the writer’s family moved away

最佳答案:

小题1:C

小题2:B

小题3:D

小题4:B

小题5:A

答案解析:

本文讲述的是2个好朋友40年以后再次见面的故事。

小题1:C 细节题。根据文章前3行Linda Evans was my best friend –like the sister I never had ,We did everything together: piano lessons ,movies, swimming , horseback riding.When I was 13, my family moved away .可知在搬家之前,她们一直都在一起。

小题2:B 细节题。根据文章第二段3,4行Soon we were busy with children and moving to new homes, and we wrote less often可知主要是因为她们都很忙,所以联系才变少。故B正确。

小题3:D 细节题。根据文章第三段最后2行And I needed to share my sadness when my brother and then mother died, There was an empty place in my heart that only a friend like Linda could fill.可知她的身边缺少一个像Linda这样的好朋友,所以才会感觉到空虚。故D正确。

小题4:B 细节题。根据文章最后一段1,2行Minutes later I heard a voice that I recognized at once, even after 40 years . We laughed and cried and caught up on each other’s lives.可知能够再次见面,我们很兴奋。故B正确。

小题5:A 细节题。根据文章最后一段第一句Minutes later I heard a voice that I recognized at once, even after 40 years .可知我们大约40年不见了。故A正确。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。