> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

An Invisible SmileMr. Dawson was an old gr

时间:2024-03-10 06:56:15 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「An Invisible SmileMr. Dawson was an old gr」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/389734.html
题目内容:

An Invisible Smile

Mr. Dawson was an old grouch, and everyone in town knew it. Kids knew not to go into his yard to pick a delicious apple. Old Dawson, they said, would come after you with his gun.

One Friday, 12-year-old Janet was going to stay all night with her friend Amy. They had to walk by Dawson's house on the way to Amy's house, but as they got close, Janet saw him sitting on his front porch and suggested they cross over to the other side of the street. Like most of the children, Janet was scared of the old man.

Amy said not to worry. Mr. Dawson wouldn't hurt anyone. Still, Janet was growing more nervous with each step closer to the old man's house. When they got close enough, Dawson looked up with his usual frown (皱眉), but when he saw it was Amy, a broad smile changed his entire face as he said, "Hello Miss Amy. I see you've got a little friend with you today."

Amy smiled back and told him Janet was staying overnight and they were going to listen to music and play games. Mr. Dawson said that sounded fun, and offered them each a fresh picked apple off his tree. They gladly accepted. Mr. Dawson had the best apples in the whole town.

When they left, Janet asked Amy, "Everyone says he's the meanest man in town. How come he was so nice to us?"

Amy explained that when she first started walking past his house he wasn't very friendly and she was afraid of him, but she pretended he was wearing an invisible smile and so she always smiled back at him. It took a while, but one day he half-smiled back at her.

After some more time, he started smiling real smiles and then started talking to her. Just a "hello" at first, then more. She said he always offers her an apple now, and is always very kind.

"An invisible smile?" questioned Janet.

"Yes," answered Amy, "my grandma told me that if I pretended I wasn't afraid and pretended he was smiling an invisible smile at me and I smiled back at him, sooner or later he would really smile. Grandma says smiles are contagious."

If we remember what Amy's grandma said, that everyone wears an invisible smile, we too will find that We're always on the go trying to accomplish so much, aren't we? It's so easy to get caught up in everyday life that we forget how simple it can be to bring cheer to ourselves and others. Giving a smile away takes so little effort and time, let's make sure that we're not the one that others have to pretend to be wearing an invisible smile.

小题1:Kids were scared of Mr. Dawson because _____.

A.he was wearing an invisible smile

B.he would fire them with a gun

C.he was mean with his apples

D.he was always very cold小题2:We can infer from the passage that_____.

A.Janet was so lovely a girl that Mr. Dawson couldn't resist her smiles

B.Janet and Amy were going to invite Mr. Dawson to listen to music and play games

C.Mr. Dawson was friendly to Amy because she always wore an invisible smile

D.it was Grandma's advice that helped bring Amy and Mr. Dawson closer小题3:The underlined word "contagious" in Paragraph 9 means _____.

A.infectious

B.supportive

C.moving

D.meaningful小题4:What is the main message that the writer intends to send us readers?

A.Always wear an invisible smile.

B.Smile whenever we can.

C.Try our best to transform others.

D.Pretend that we are happy even if we are not.

最佳答案:

小题1:D

小题2:D

小题3:A

小题4:B

答案解析:

Mr Dawson通常是很冷谈的,孩子们很害怕他,但是Amy和他的关系很好,这是因为Amy听了奶奶的话,认为他有着看不见的笑容,Amy会向他微笑,慢慢的Mr Dawson真的开始微笑了,他们的关系也越来越好了。

小题1:细节题:从第三段的句子:When they got close enough, Dawson looked up with his usual frown (皱眉),可知孩子们害怕Mr Dawson通常是很冷谈的,选D

小题2:细节题:从倒数第二段的句子:"Yes," answered Amy, "my grandma told me that if I pretended I wasn't afraid and pretended he was smiling an invisible smile at me and I smiled back at him, sooner or later he would really smile. 可知是因为奶奶的建议使Amy 和 Mr. Dawson的关系更近了,选 D

小题3:猜词题:从倒数第二段的句子:I wasn't afraid and pretended he was smiling an invisible smile at me and I smiled back at him, sooner or later he would really smile.可知假装别人在笑,自己对他笑,很快这个人就会真的和你笑了,所以笑是可以影响的,选A

小题4:主旨题:从最后一段的句子:Giving a smile away takes so little effort and time, let's make sure that we're not the one that others have to pretend to be wearing an invisible smile. 可知作者想表达的是我们要尽可能的微笑,选B

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。