> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

I never got along with Dad. But when he wa

时间:2024-03-10 06:55:25 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「I never got along with Dad. But when he wa」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/389714.html
题目内容:

I never got along with Dad. But when he was dying. I set off for Nebraska to be with him and my family. I stopped for the night at a hotel with a pool, hoping it would relax me.

The pool area was empty as I walked into the still water. A man in a bathing suit appeared. He sat on the edge of the pool with his legs moving up and down in the water. He had dark hair and deep brown eyes and smiled. “Where are you going?” he asked. When I told him about my father, he asked how we got along. I tried to change the subject, but then for some reason, I told him everything.

Finally the man said, “Even with all the trouble, remember, your father still loves you.” All at once, warm and clear childhood memories came flooding back: Dad running alongside my wobbling(摇摆的)bicycle, the proud hug he gave me at my high school graduation, his laugh when I caught him off guard with a tickle(挠痒). “Yes, I know he does, ” I heard myself say. And for the first time in years I believed it. The man left, leaving me alone with my comforting thoughts.

Back in my room, as I went to bed, I decided it was time to forgive my father. Then I wished he’d forgive me too. The phone bell woke me up at 3 am. My sister’s voice sent a shiver(寒战)through me: Dad had just died. I had wanted to see him and make peace. But as sadness was beginning to surround me, I remembered that the man by the pool had already brought Dad and me together.

小题1: From the passage we learn that the author _________

A.didn’t know his father was seriously ill

B.always thought highly of his father

C.lived in Nebraska far away from his family

D.was going to see his father小题2:When the author was in the pool, ___________

A.many other people were there too

B.he talked a lot with the man by the pool

C.he greeted the may by the pool first

D.the man by the pool told him everything about his family小题3: What made the author change his original idea about his father?

A.That he was reminded that his father actually loved him

B.That the man by the pool mentioned his interesting childhood

C.That he remembered his father had taught him to ride a bike

D.That he knew his father would leave him forever小题4: In the last paragraph, the author was sad that he ________

A.hadn’t accepted the kind stranger’s advice

B.had no chance to make peace with his father

C.hadn’t obeyed his father when he was young

D.hadn’t stayed with his father before

最佳答案:

小题1:D

小题2:B

小题3:A

小题4:B

答案解析:

文章介绍作者和爸爸的关系一直不好,在爸爸临终的时候,作者去看他,在游泳池里面,作者遇到一个男子,交谈中男子提醒作者不管怎样,爸爸是很爱他的,作者改变了对爸爸的看法,并想和爸爸合好,但是第二天,爸爸却去世了。

小题1:细节题:从第一段的句子:But when he was dying. I set off for Nebraska to be with him and my family 可知作者要去看望爸爸,选D

小题2:细节题:从第二段的句子:When I told him about my father, he asked how we got along. I tried to change the subject, but then for some reason, I told him everything.可知作者和水池边的男人谈了很多。选B。

小题3:细节题:从第三段的句子:Finally the man said, “Even with all the trouble, remember, your father still loves you.” All at once, warm and clear childhood memories came flooding back: 可知这个人提醒作者爸爸是爱他的,使他改变了对爸爸最初的看法,选A

小题4:细节题:从最后一段的句子:Dad had just died. I had wanted to see him and make peace.可知作者感到难过是因为他没有机会和爸爸合好了,选B

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。