> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

A programmer and an engineer are sitting n

时间:2024-03-10 06:40:44 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「A programmer and an engineer are sitting n」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/389377.html
题目内容:

A programmer and an engineer are sitting next to each other on a long flight from Los Angeles to New York.The programmer leans over to the engineer and asks if he would like to play a fun game.The engineer just wants to take a nap, so he politely declines and rolls over to the window to catch a few winks.

The programmer persists and explains that the game is really easy and has a lot of fun.He explains, "I ask you a question, and if you don't know the answer, you pay me $5.Then you ask me a question, and if I don't know the answer, I'll pay you $5." Again, the engineer politely refuses and tries to get to sleep.

The programmer, now somewhat anxious, says, "OK, if you don't know the answer you pay me $5, and if I don't know the answer, I'll pay you $50!" This catches the engineer's attention, and he sees no end to this torment(折磨) unless he plays, so he agrees to the game.

The programmer asks the first question."What's the distance from the earth to the moon?'' The engineer doesn't say a word, but reaches into his wallet, pulls out a five dollar bill and hands it to the programmer.Now, it's the engineer's turn.He asks the programmer, "What goes up a hill with three legs, and comes down on four?" The programmer looks up at him with a puzzled look.He takes out his laptop computer and searches all of his references.After about an hour, he wakes the engineer and hands him $50.The engineer politely takes the $50 and turns away to try to get back to sleep.The programmer, more than a little angry, shakes the engineer and asks, "Well, so what's the answer?" Without a word, the engineer reaches into his wallet, hands the programmer $5, and turns away and goes back to sleep.

小题1:What's the best title for the passage?

A.A Boring Conversation

B.A Fun Game

C.A Trick During The Flight

D.A Question Without Answer小题2:What kind of person is the programmer according to what he said?

A.Confident.

B.Selfish.

C.Greedy.

D.Generous.小题3:What can we infer according to the last sentence?

A.The engineer has little money with him.

B.Actually the engineer doesn't know the answer, either.

C.The engineer is bored with programmer.

D.The engineer beats the programmer at last.小题4:Which is NOT true according to the passage?

A.In the beginning the engineer is not interested in the game.

B.The engineer is too sleepy to want to play the game.

C.At last the engineer gains $45 from the programmer.

D.Nobody knows the answer to the engineer's question.

最佳答案:

小题1:B

小题2:A

小题3:B

小题4:C

答案解析:

一个程序员和一位工程师在从洛杉矶到纽约的长途飞行,坐到一起。程序员靠着工程师,问他是否愿意玩一个有趣的游戏。工程师只是想小睡片刻,他礼貌的拒绝了。程序员很执著 。说,“好吧,如果你不知道答案你付我5美元,如果我不知道答案,我会付你50美元!”这引起了工程师的注意,他认为除非他玩,否则就会没完没了,所以他就同意玩这个游戏了。

程序员问第一个问题。“从地球到月球的距离是多少?”工程师拿出五美元交给程序员。现在,轮到工程师提问。他问“什么上山时是三条腿,下山时四?”程序员抬头看着他,一脸困惑。他拿出笔记本电脑搜索他所有的参考文献。大约一个小时后,他给了工程师50美元。程序员,非常生气,问,“那答案是什么?”工程师一言不发地就把手伸进钱包,又递给程序员5美元,然后扭过头睡着了。

小题1:主题归纳题。根据开头可知,一个程序员和一位工程师在从洛杉矶到纽约的长途飞行中,玩了一个好玩的游戏,和B项意思一致。

小题2:推理判断题。 根据文章的内容可知,程序员认为没有自己回答不出的问题,才说了那样的话。Confident自信;Selfish自私;Greedy贪婪;Generous慷慨。如果慷慨,就不会有查电脑和再问一遍的情况发生了。所以选A。

小题3:推理判断题。根据 文章中说的,如果工程师不知道答案,他只需付5美元,当他在被问了第二次时,又拿出5美元,说明事实上他自己也不知道答案。所以选B。

小题4:推理判断题。根据最后一段的意思可知:程序员问了2个工程师不知道的问题,工程师应该付10美元,工程师问了一个程序员不知道的问题,得到50美元。,应该得到40美元。所以C错。选C。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。