> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Mr. Peter Johnson, aged twenty-three, batt

时间:2024-03-10 06:37:08 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Mr. Peter Johnson, aged twenty-three, batt」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/389293.html
题目内容:

Mr. Peter Johnson, aged twenty-three, battled for half an hour to escape from his trapped car yesterday when it landed upside down in three feet of water. He took the only escape route—through the boot.

Mr. Johnson’s car had ended up in a ditch at Romney Marsin, Kent after he lost proper control on ice and hit a bank. “Fortunately, the water began to come in only slowly,” Mr. Johnson said. “I couldn’t force the doors open because they were jammed against the walls of the ditch and dared not open the windows because I knew water would come flooding in.”

Mr. Johnson, a sweet salesman of Sitting Home, Kent, first tried to attract the attention of other motorists by sounding the horn and hammering on the roof and boot. Then he began his struggle to escape.

Later he said, “It was really a half penny that saved my life. It was the only coin I had in my pocket and I used it to unscrew the back seat to get into the boot. I hammered desperately with a hammer trying to make someone hear, but no help came.”

It took ten minutes to unscrew the seat, and a further five minutes to clear the sweet samples from the boot. Then Mr. Johnson found a wrench (扳手) and began to work on the boot lock. Fifteen minutes passed by. “It was the only chance I had. Finally it gave, but as soon as I moved the boot lid, the water and mud poured in. I forced the lid down into the mud and climbed up clear as the car filled up.”

His hands and arms cut and bruised, Mr. Johnson got to Beckett Farm nearby. Huddled in a blanket, he said, “That thirty minutes seemed like hours.” only the tips of the car wheels were visible, police said last night. The vehicle had sunk into two feet of mud at the bottom of the ditch.

小题1:Which of the following objects is the most important to Mr. Johnson?

A.The hammer.

B.The coin.

C.The seat.

D.The horn.小题2:We know from the passage that ______.

A.Mr. Johnson’s car stood on its boot as it fell down

B.Mr. Johnson’s car accident was partly due to the slippery road

C.Mr. Johnson struggled in the pouring mud as he unscrewed the back seat

D.Mr. Johnson could not escape from the door because it was full of sweet jam小题3:“Finally it gave” in Paragraph 5 means that ______.

A.at last the wrench went broken

B.the chance was lost at the last minute

C.the lock came open after all his efforts

D.luckily the door was torn away in the end小题4:What is the best title for this newspaper article?

A.Driver Escapes through Car Boot

B.The Story of Mr. Johnson, a Sweet Salesman

C.The Driver Survived a Terrible Car Accident

D.Car Boot Can Serve as the Best Escape Route

最佳答案:

小题1:B

小题2:B

小题3:C

小题4:A

答案解析:

本文记述了Mr. Johnson由于车祸被困于水下车内半个小时,最后死里逃生的故事。

小题1:细节题。根据第4段 Mr. Johnson 所说的话Later he said, “It was really a half penny that saved my life. It was the only coin I had in my pocket and I used it to unscrew the back seat to get into the boot.及他后面所做的事情可推知对Mr. Johnson最重要的是一枚硬币,此题答案为B。

小题2:细节题。根据第2段第一句…skidding on ice and hitting a bank 可推知Mr. Johnson的事故有一部分是因为湿滑的道路,答案为B。

小题3:词句理解题。根据其上文 …work on the boot lock 及下文 but as soon as I moved the boot lid, the water and mud poured in 可推知“Finally it gave”意思是:经过努力锁开了,此题答案为C。

小题4:标题确定题。根据全文和第1段 Mr. Peter Johnson…escape from his trapped car…through the boot 可归纳出文章的标题为答案A。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。