> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

When I was seven, my parents gave me a dol

时间:2024-03-10 06:22:34 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「When I was seven, my parents gave me a dol」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/388950.html
题目内容:

When I was seven, my parents gave me a doll, a doll’s house and a book. The Arabian Nights, came wrapped in red paper. I was just ready to read when my mother walked into my room.

“Isn’t your doll just beautiful?” my mother asked. I looked at the doll, with fair hair in a pink dress----I’ll have to call her “she” because I never gave her a name. I folded my lips and raised my eyebrows, not really knowing how to let my mother down easily.

“This doll is different.” My mother explained, trying to talk me into playing with it.

Thinking the doll needed love, I hugged her tightly for a long time. Useless, I said to myself. Finally, I decided to play with the doll’s house. But since rearranging the tiny furniture seemed to be the only active possible, I lost interest. I caught sight again of the third of my gifts The Arabian Nights, and I began to read it. From that moment, the book was my constant companion.

Every day I climbed our garden tree, nestled among its branches, I read the stories in The Arabian Nights to my heart’s content. My mother became concerned as she noticed I wasn’t playing with either the doll or the little house. She insisted that I take the doll up the tree with me.

Trying to read on a branch 15 feet off the ground while holding on to the silly doll was not easy. After nearly falling off twice, I tied one end of a long vine around the doll’s neck and the opposite one around the branch, letting the doll hang in mid air while I read. I always looked out for my mother, though. I sensed that my playing with the doll was of great importance to her. So every time I heard her coming, I lifted the doll up and hugged her. The smile in my mother’s eyes told me my plan worked.

The inevitable(不可避免的) happened one afternoon. Totally absorbed in the reading, I didn’t hear my mother calling me. When I looked down, I saw my mother staring at the hanging doll. Fearing the worst of scolding, I climbed down in a flash, reaching the ground just as my mother was untying the doll. To my surprise, she didn’t scold. She kept on staring at the doll.

The next day, my father came home early and suggested he and I play with the doll’s house. Soon I was bored, but my father seemed to be having so much fun, I didn’t have the heart to tell him. Quietly I slipped out, picking up my book on my way to the yard. So absorbed was he in arranging and rearranging the tiny furniture that he didn’t notice my quick exit.

Almost 20 years passed before I found out why the hanging-doll incident had been so significant for my parents. By then I was a parent myself. After recalling the incident, my mother said all those years she had been afraid whether I would turn out to be a most loving and understanding mother to my son.

My mother often thanks God aloud for making me a good parent, pointing out that with education I might have been a rich dentist instead of a poor poet. I look back on that same childhood incident, recalling my third gift, the book in red-paper, and I take advantage of the experiences that have made me who and what I am. Sometimes I pause to wonder at life’s wonderful ironies (讽刺).

小题1:Why didn’t the author give the doll a name?

A.Because the gift was given by her parents.

B.Because the girl didn’t care much for the doll.

C.Because her parents would give the doll a name.

D.Because the doll had little in common with her.小题2:The author’s account of a childhood incident shows that, as a young girl, she viewed her parents as people who.

A.hoped to shape their children’s future

B.were unconcerned about their behavior

C.ruined their children’s dreams completely

D.might withdraw their love at any moment小题3: What can we infer from the last paragraph?

A.The mother is now satisfied with her daughter’s career.

B.The daughter now regrets what she did when she was a girl.

C.The mother thinks the daughter’s achievements are unsatisfactory.

D.The daughter wishes that she had been allowed more freedom as a child.

最佳答案:

小题1:B

小题2:A

小题3:C

答案解析:

本文介绍作者七岁的时候收到父母的3件礼物,而作者只对《一千年一夜》这本书感兴趣。父母希望作者能够通过礼物能够塑造作者的未来。

小题1:B细节理解题。根据文章第三段But since rearranging the tiny furniture seemed to be the only active possible, I lost interest.以及后面作者多次提及她对玩具娃娃并不感兴趣。故B正确。

小题2:A大意推测题。根据文章倒数两节可知她父母希望通过礼物来塑造她的未来。故A正确。

小题3:C大意推测题。根据文章最后一段作者母亲的话My mother often thanks God aloud for making me a good parent, pointing out that with education I might have been a rich dentist instead of a poor poet.可知作者母亲对作者的成就并不满意。故C正确。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。