I learned how our attitudes made a big dif
时间:2024-03-10 06:20:50 栏目:学习方法
题目内容:
I learned how our attitudes made a big difference in our everyday lives from my friend Mary.
She doesn’t have any pets. I happened to see her outside on a -30 degree morning walking a dog. I felt sorry for Mary, out there walking a dog that’s not hers in such cold weather. I thought maybe she was saying to herself, “Yeah, this is why I don’t have any pets! I hate walking dogs.”
Later that day I saw Mary and said, “I saw you out there walking a dog this morning. Are you unhappy because you had to walk it on such a cold day?” To my surprise, she said that she enjoyed getting out there and walking the dog and that she got good exercise because of the dog. She also said she had talked to her brother, the dog’s owner, who was on holiday in Orlando, Florida with his family. He said his children were enjoying Disney World and the resorts (胜地). His four-year-old son had breakfast with Mickey Mouse and said it was the best day in his life. Mary said, “If I can help my brother and his family have a wonderful time relaxing for a week, knowing that their pet is being loved and cared for, what more could I ask for?” She added, “It’s worth it for me to make the sacrifice (牺牲) so that they can go and have fun.”
I learned a lesson from Mary.
小题1:What do we know about Mary?
A.She liked exercising outside before that day.
B.In fact she likes taking care of dogs very much.
C.She likes helping others.
D.She was sorry for not going on holiday with her brother.小题2:Why did the author feel sorry for Mary?
A.It was a cold morning.
B.He thought Mary was suffering because of others.
C.Mary didn’t have any pets.
D.He found Mary was unhappy to walk the dog.小题3:Mary’s brother and his family could have a wonderful holiday because __________.
A.the children could have breakfast with Mickey Mouse
B.the children enjoyed Disney World and the resorts
C.Mary did not go with them
D.Mary looked after their dog小题4:What lesson did the author learn from Mary?
A.Traveling is fun, and walking dogs is also fun.
B.Walking dogs will make you feel warm.
C.Helping others is also a kind of enjoyment.
D.Walking dogs is also a kind of exercise.小题5:What can we infer from the passage?
A.The author mistook Mary that morning.
B.Mary would raise a dog after helping her brother.
C.Mary made a lot of sacrifices for her brother.
D.Mary disliked raising any pets.
最佳答案:
小题1:C
小题2:B
小题3:D
小题4:C
小题5:A
答案解析:
我的朋友Mary没有宠物,我碰巧看见她在-30度的早上遛狗。在如此冷的天气里去溜不属于她的狗,我很同情她。我原以为她会对我说这就是她没宠物的原因,她讨厌遛狗之类的话,但通过与她的交谈,我发现是自己误解了。从她那里,我学会了态度对于我们的日常生活中是有很大影响的。
小题1:结合第3段最后两句Mary said, “If I can help my brother and his family have a wonderful time relaxing for a week, knowing that their pet is being loved and cared for, what more could I ask for?” She added, “It’s worth it for me to make the sacrifice (牺牲) so that they can go and have fun.” Mary说:“如果我能帮助我的哥哥和他的家人,让他们能够美美的放松一周,并且让他们知道狗被很好的照顾和关爱,我还能要求什么啊?”她又补充道:“能让他们去度假,好好放松一下,对于我而言做出一些牺牲是值得的。”故C正确。
小题2:结合第2段第2句,“I felt sorry for Mary, out there walking a dog that’s not hers in such cold weather.”,我很同情Mary, 要在如此冷的天气里,去外面溜一只不是她的狗。故B正确。
小题3:结合第3段倒数第2句Mary said, “If I can help my brother and his family have a wonderful time relaxing for a week, knowing that their pet is being loved and cared for, what more could I ask for?” Mary说:“如果我能帮助我的哥哥和他的家人,让他们能够美美的放松一周,并且让他们知道狗被很好的照顾和关爱,我还能要求什么啊?”故D正确。
小题4:结合文章第2、3、4段,Mary没有宠物,我碰巧看见她在-30度的早上在遛狗。我很同情她,在如此冷的天气里去溜不属于她的狗。我原以为她会对我说这就是她没宠物的原因,她讨厌遛狗。而Mary说她喜欢遛狗,在遛狗的同时可以锻炼身体,还给我讲着哥哥一家度假的情况。最后她补充道:“如果我能帮助我的哥哥和他的家人,让他们能够美美的放松一周,并且让他们知道狗被很好的照顾和关爱,我还能要求什么啊?”故C正确。
小题5:结合文章第2、3段,Mary没有宠物,我碰巧看见她在-30度的早上在遛狗。我很同情她,在如此冷的天气里去溜不属于她的狗。我原以为她会对我说这就是她没宠物的原因,她讨厌遛狗,通过与她的交谈,我发现是自己误解了。故A正确。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅