Someone telephoned me today asking if I wo
时间:2024-03-10 06:18:08 栏目:学习方法
题目内容:
Someone telephoned me today asking if I would be willing to bring food to a family in need. The mother was having a major operation and would be lying down for several weeks. Of course, I responded with an immediate “Yes!”. As I planned the meal in my head, I reflected on how many times over the years I had been asked to prepare food. I have done so countless times with a very open heart.
But the truly amazing thing is that I have received double over the course of my life. When my mother passed away, our house was filled with fresh dinners for weeks. A woman from the church of our community stopped by each evening with some food. The gift of food was her small way of trying to ease our pain.
Later in my life, when I was on bed rest during my pregnancy with twins, women of the church again stepped in to help. They arranged babysitting for my two-year-old daughter, and brought lovely dinners to our house. Even when I was put in the hospital, my husband would bring cooked meals to my hospital room. How we relied on these dinners to feed my tired husband and young daughter.
Food is all about comfort. It feeds our bodies, but it can also feed our souls. When you hear people talking about their favorite holidays, it usually includes their feelings connected with sharing food. I know I’ll have many more chances in my lifetime to prepare food for others. It is truly a gift I want to prepare and deliver to someone in need.
小题1:We can learn from the first paragraph that the author _____.
A.was tired of preparing food.
B.was glad to be able to lend a hand.
C.knew the family in need very well.
D.had to stay in bed for several weeks.小题2:The author has given lots of food to others because _____.
A.she has received others’ food.
B.she is friendly to others.
C.she is a church member.
D.she is poor at cooking.小题3:What do we know about the author’s family?
A.Her husband isn’t good at cooking.
B.Her family is too poor to buy enough food.
C.She has a babysitter taking care of her twins.
D.Her family lives not far from a church.小题4:Which of the following is TRUE about the author?
A.She didn’t get enough food during her pregnancy.
B.Her mother died when she was in hospital.
C.She received food along with comfort in her hard times.
D.She thinks offering food is the best way to show love.小题5:Which of the conclusion can we get according to the article?
A.Every man has his faults.
B.Actions speak louder than words.
C.A good beginning makes a good ending.
D.One good turn deserves another.
最佳答案:
小题1:B
小题2:A
小题3:D
小题4:C
小题5:D
答案解析:
作者的母亲过世的时候,社区教堂中的女人给她带过食物;作者怀孕的时候,社区教堂中的女人也同样给她带过食物,并帮她照顾她两岁的女儿。因此,今天有人需要帮助的时候,作者也非常愿意伸出援手。
小题1:推理判断题。根据第一段Of course, I responded with an immediate “Yes!”可推断作者非常高兴能帮助别人,故选B
小题2:细节理解题。根据第二段“But the truly amazing thing is that I have received double over the course of my life.”可知作者乐于赠送食物给别人是因为她自己也曾经受到他们的许多馈赠,故选A
小题3:推理判断题。根据第二段“A woman from the church of our community stopped by each evening with some food.”可知教堂在作者生活的社区里面,即离她家不远,故选D
小题4:细节理解题。根据第二段“When my mother passed away, our house was filled with fresh dinners for weeks”和第三段“Later in my life, when I was on bed rest during my pregnancy with twins, women of the church again stepped in to help. They arranged babysitting for my two-year-old daughter, and brought lovely dinners to our house”可知作者在她自己有困难的时候接受过他人的食物与照顾,由此判断选C
小题5:推理判断题。通过上下文可知,作者在自己困难的时候接受过别人的帮助,故如今她也非常乐意帮助别人,由此可得出这么一个结论:善有善报,故选D
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅