> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

I decided to have dinner in the hotel, for

时间:2024-03-10 06:07:10 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「I decided to have dinner in the hotel, for」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/388587.html
题目内容:

I decided to have dinner in the hotel, for I arrived late one night on a business trip. As I was finishing my meal, an elderly couple came in to dine. They were holding hands and had lovely smiles on their faces. They satthree tables from me. I was amazed at the love they showed for each other. It seemed to strike home all the more, because it was shortly afterending a 20-year marriage and I still had pain in my heart.

My waiter was also their waiter. As I paid my bill, I inquired as to what their bill was. He informed me, and I gave him $40 to pay their bill. He asked if I knew them and I told him "No, I just wanted to repay them for the love that they were showing to each other," and then I departed.

The next day I entered the restaurant to dine before my departure. After Ihad been seated, the waiter who served me the night before told me that the strangest thing happened after I left the restaurant.

When the elderly couple went to pay for their meal, they were informed that it had been paid. When they inquired who had done this, thehostess told them they had no idea who I was, just retelling what I said.

The couple were amazed. They looked around, asked for the bill of two young couples who were seated together, paid their bill and departed, saying "Love begets(产生) Love" to the amazement of the hostess and waiter.

I smiled and said "That's nice," and proceeded to order my meal.

about 45 minutes later, I finished my meal and was about to head out, but my waiter was nowhere to be found. I waited andwaited and finally walked over to the hostess stand and explained that Ineeded to pay for my meal and hurry to the airport. She smiled and explained that I would not have to pay for my meal, because both the waiter and she felt compelled to pay my bill due to the joy that was brought to the faces of the elderly couple and the amazement ofthe young couples.

When I told her that they didn't have to do that, she said with a smile "Love begets Love."

小题1:The writer’s purpose of writing the passage is to.

A.suggest love never dies

B.share an interesting experience

C.encourage us to help people in need

D.prove a show of love really makes a difference小题2:Why did the elderly couple pay the bill of the two young couples?

A.Because they were always ready to help poor people.

B.Because they were happy to pass the love they gained.

C.Because they invited the young people to the meal.

D.Because they didn’t want to take the advantage of the writer’s generosity.小题3:What can be inferred from the story?

A.The love between the elderly couple deeply touched the writer who was single.

B.The young couples paid the bill of other customers in the restaurant.

C.The waiter left on purpose and made the writer stay alone to test him.

D.The writer did all this to prove his belief in love.小题4:Which of the following proverbs can best explain the theme of the story?

A.A good beginning makes a good ending.

B.Where there is love, there is life.

C.Love me, love my dog.

D.As a man sows, so shall he reap (收获).

最佳答案:

小题1:D

小题2:B

小题3:A

小题4:D

答案解析:

文章讲述作者受到老夫妇的感动,帮老夫妇付钱后,老夫妇又帮年轻夫妇付账,第二天服务员又帮作者付钱,说明爱的表示会有很大影响。

小题1:写作意图题:纵观全文和最后一段的句子:When I told her that they didn't have to do that, she said with a smile "Love begets Love."可知作者写这篇文章是想表示“爱的表示会有很大影响”,选D。

小题2:细节题:从第五段的句子:The couple were amazed. They looked around, asked for the bill of two young couples who were seated together, paid their bill and departed, saying "Love begets(产生) Love" to the amazement of the hostess and waiter可知这对老年夫妇在获得作者的资助后又帮年轻的夫妇结账,说明他们想把得到的爱传递给别人。选B。

小题3:细节题:从第二段的句子:He asked if I knew them and I told him "No, I just wanted to repay them for the love that they were showing to each other," and then I departed.可知这对老夫妇的爱让现在是单身的作者很感动,选A。

小题4:寓意题:从文章可知作者帮老夫妇付钱后,老夫妇又帮年轻夫妇付账,第二天服务员又帮作者付钱,说明:种瓜得瓜,种豆得豆。A. A good beginning makes a good ending.善始善终,B. Where there is love, there is life.有爱的地方就有生活, C. Love me, love my dog.爱屋及乌。选D

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。