> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

I arrived late one night on a business tri

时间:2024-03-10 05:52:27 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「I arrived late one night on a business tri」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/388251.html
题目内容:

I arrived late one night on a business trip, so I decided to have dinner in the hotel I stayed in. As I was finishing my meal, an elderly couple came in. They were holding hands and had lovely smiles on their faces. They sat three tables from me. I was amazed at the love they showed for each other. It stuck me because it was shortly after ending a 20-year marriage and I still had pain in my heart.

My waiter was also their waiter. As I paid my bill, I asked what their bill was. He told me, and I gave him $40 to pay their bill. He asked if I knew them and I told him “No, I just wanted to repay them for the love that they were showing to each other,” and then I left.

The next day I entered the restaurant again. After I had been seated, the waiter who served me the night before told me that the strangest thing happened after I left the restaurant. When the elderly couple went to pay for their meal, they were told that it had been paid. The waiter just told them what I said. They were amazed. They looked around, asked for the bill of two young couples who were seated together, paid their bill and left.

I smiled and ordered my meal. about 45 minutes later, I finished my meal and was about to head out, but my waiter was nowhere to be found. I explained to the hostess that I needed to pay for my meal and hurry to the airport. She smiled and explained that I would not have to pay, because she felt she should pay for my bill because of the joy brought to the faces of the elderly couple and the amazement of the young couples.

When I told her that they didn’t have to do that, she said with a smile “Love creates Love.”

小题1:From the first paragraph we know the writer must feel __________.

A.pleased

B.worried

C.sad

D.nervous小题2:The elderly couple paid the bill of the two young couples because they __________.

A.knew the two young couples

B.were happy to pass the love they got

C.were always ready to help poor people

D.wanted to invite the young people to the meal小题3:The writer’s purpose of writing the passage is to __________.

A.suggest true love never dies

B.share an interesting experience

C.encourage us to help people in need

D.prove a show of love really makes a difference

最佳答案:

小题1:C

小题2:B

小题3:D

答案解析:

文章讲述的是关于爱的故事。作者见到一对老人非常恩爱,他被他们的爱感动了,于是,作者替老人付了账。老人得知后感到惊讶,并作出了同样的事情。后来,老板娘被感动了,她决定为作者买单。通过这个故事,作者想要表达的是爱可以在人与人之间传递,即使是陌生人。

小题1:根据“It stuck me because it was shortly after ending a 20-year marriage and I still had pain in my heart.”可知,作者刚刚结束了20年的婚姻,还沉浸在伤痛中,故选C。

小题2:根据第二段“I just wanted to repay them for the love that they were showing to each other”和第三段“The waiter just told them what I said. They were amazed. They looked around, asked for the bill of two young couples who were seated together, paid their bill and left.”可知,那两位老人感到惊讶的同时,也感激作者的好意,他们于是做出了相同的事情--传递爱。故选B。

小题3:文章主要通过一件小事来说明爱的力量。作者帮一对恩爱的老夫妇付账,之后,两位老人做出了相同的事情,他们也想把爱传递给他人。作者通过描述一个有趣的经历来证明一个道理,爱是可以在人与人之间传递的,排除A、B;老夫妇和两位年轻人并不是需要帮助,排除C;故选D。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。