> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Once a great boxer (拳击家), Tom Brown, went

时间:2024-03-10 05:46:16 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Once a great boxer (拳击家), Tom Brown, went」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/388107.html
题目内容:

once a great boxer (拳击家), Tom Brown, went to a restaurant(饭馆)for dinner. He put his bag near the door, but he was afraid that someone would take it. So he got out a pen and a piece of paper and wrote on it: “The great boxer, Tom Brown, left his bag here. He’ll come back in a few minutes. ” He put the paper on his bag and went to have his dinner. When he came back, his bag wasn’t there. But he found a piece of paper on the ground. It said: “A great runner took away your bag, and he will not come back. ”

小题1:Tom Brown went to the restaurant ________.

A.for his bag

B.to see the runner

C.to have his meal

D.for his pen小题2:Mr Brown was afraid ________.

A.to put down his bag near the door

B.he couldn’t find his pen

C.thieves would take his bag away

D.he couldn’t get enough food himself from the restaurant小题3:Mr Brown wrote the words on the paper because he ________.

A.thought the thief would not steal (偷) his bag when he read the words

B.was a boxer

C.wanted to catch the thief

D.wanted to get to know the runner小题4:When Mr Brown came back he ________.

A.found another piece of paper on the ground

B.found his bag wasn’t there

C.both A and B

D.saw the runner running after him小题5:Which is not right?

A.Mr Brown was foolish.

B.The runner was a thief.

C.The runner made a joke on Mr Brown.

D.The boxer didn’t know the runner at all.

最佳答案:

小题1:C

小题2:C

小题3:A

小题4:C

小题5:D

答案解析:

本文是一篇小故事:拳击手Tom Brown 去饭店吃饭,怕包被别人拿走,于是就写了一张条放到包上,条上写着“著名的拳击手Tom Brown 把包放在这里。他几分钟后就回来”。但是他回来后却发现包不见了,在地上的一张纸上写着“一个著名运动员把包拿走了,他不会回来了”。

小题1:C细节理解题。根据文章首句Tom Brown, went to a restaurant(饭馆)for dinner.可知他去饭店吃饭,答案选C。

小题2:C细节理解题。根据文中 he was afraid that someone would take it.可知他怕有人把包偷走,所以答案选C。

小题3:A 推理判断题。从文中So he got out a pen and a piece of paper and wrote on it….可以推断他以为自己留条后,就没人敢拿他的包了,答案选A。

小题4:C 细节理解题。根据文中When he came back, his bag wasn’t there. But he found a piece of paper on the ground.可知C选项正确。

小题5:D推理判断题。根据A great runner took away your bag, and he will not come back. ”可知小偷没有留姓名,Tom Brown 也没有见到他,由此可知Tom 不认识拿走包的人,答案选D。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。