> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

One spring,when 1 was 1 0,during one of my

时间:2024-03-10 05:26:58 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「One spring,when 1 was 1 0,during one of my」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/387665.html
题目内容:

One spring,when 1 was 1 0,during one of my father’s layoffs,I could tell my mother was unhappy.I decided to cheer her up by buying her a special Mother’s Day gift.

One day after school I rode my bike to the Agins,which,I learned years later,was known for its high-end fashions and style.I introduced myself to Sylvia Agins,telling her I was looking for a Mother’s Day present.

“Do you think she’d like a purse ?”she asked.“I think she might.”I told her.

She took out an Italian purse made of leather.She asked me what I thought,and I told her that my mom would like it.

“How much money do you have?’’she asked.

“Twelve dollars,”I said.

“You’re in luck,”she told me.“It’s only $11.You have a dollar left over for the card.” She wrapped the purse and thanked me for my business,and I rode off home with the package under my arm.

When my mother opened the gift the next Sunday morning,she asked in an accusing tone,“Where did you get this?”

“I bought it at the Agins.It cost me$1 1.’’I said.

My mother was shocked into silence.

It wasn’t until many years 1ater,when I learned that the purse was worth several hundred dollars,that I appreciated just how wonderful Sylvia Agins had been to me.I always felt regretful that I never had a chance to properly thank her.

‘‘You know,my son,what really amazes me to this day,”my mother said.‘‘Letting you have the purse for just a few dollars was unbelievable enough.But the fact that she let you leave the store with a dollar for the card was a touch of kindness that 9 11 never forget.”

小题1:Why did the author buy his mother a purse?

A.To thank his mother for buying him a bike.

B.To show his ability of making money.

C.To make his mother happy.

D.To surprise his mother.小题2:The author’s mother was shocked into silence because______

A.the Agins charged so little money for the purse

B.the author bought a card to go with the purse

C.she wasn’t expecting a gift from her son

D.the purse was bought from the Agins小题3:Sylvia Agins’behavior shows that_______

A.she is critical and mean

B.she is kind and thoughtful

C.she is good at making money

D.she knows how to choose presents小题4:Which can be the best title for the text?

A.A Clever Shop Owner

B.A Considerate Mother

C.An Unforgettable Event

D.A Priceless Mother’s Day Gift

最佳答案:

小题1:C

小题2:A

小题3:B

小题4:D

答案解析:

文章讲述了作者10岁时为了让因父亲失业而不高兴的妈妈快乐起来,我给妈妈买母亲节礼物的故事。Sylvia Agins是善良又体贴的,几百美元的包卖给作者11美元,剩下1美元还给他放在卡里,这件事让作者和他妈妈很感动,终身难忘。

小题1:推理题,根据第一段中“I decided to cheer her up by buying her a special Mother’s Day gift.”我决定给她买一个特别的母亲节礼物使她振作起来。可知作者想让他的母亲高兴,故选C。

小题2:推理题,根据文章中““I bought it at the Agins. It cost me $11.” I said.My mother was shocked into silence”我说:“我在Sylvia Agins店里买的。花了我11 美元。”我妈妈震惊了陷入沉默。前文中说那里是高端时尚风格的代表,后文中又说那个包值几百美元,但只收了作者11美元,这令他的母亲很震惊。故选A。

小题3:推断题。阅读全文可知Sylvia Agins几百美元的女包只卖给想给妈妈买母亲节礼物的10岁时的作者11美元,还给他张卡,由此可知是善良又体贴的。故选B。

小题4:考查文章的标题。根据文章的整体内容可知,文章主要讲述了为了使母亲高兴,我给母亲买母亲节礼物的故事,文章突出了难忘的礼物。所以,一件无价的母亲节礼物是最好的标题。故选D。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。