> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Mr Parker was born in a small village. His

时间:2024-03-10 04:21:05 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Mr Parker was born in a small village. His」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/386135.html
题目内容:

Mr Parker was born in a small village. His father was so poor that he couldn’t send him to school. The boy had to help his parents to do some farming and learned English and maths by himself when he was free. Later on he was made to leave his home village and hoped to find a job in a city. And as soon as war broke out, he joined the army(军队). He couldn’t forget his terrible past and fought with the enemies bravely(勇敢的). So he became a general when he was fifty. He was honest and friendly to his soldiers and often punished those who tried to pocket a portion of the soldiers’ pay(克扣军饷). And his soldiers liked him very much.

once Mr Parker heard from a soldier. In the letter the young man said the food in their military camp(军营)was very bad and he wished the general could go to find out the reasons. The old man went there at once without telling anybody. He went in the kitchen and examined everything carefully and found it was very dirty. Then he went in the soldiers’ bedrooms and found there were a lot of fleas. He became angry and asked the soldiers, “What do you think of your food, young men?”

The soldiers saw their officer standing by the general and said nothing. only a new soldier said, “Very bad, sir!”

“What did you have for lunch today?” asked Mr Parker.

“A fried chicken, some fish and pork, a cake, six eggs and I had three cups of wine(酒).”

“Really?” Mr. Parker called out in surprise. “It’s the King’s(国王)lunch, I think!”

“So do I, General,” said the young man. “But it’s my birthday today. I paid three hundred dollars for them all in the restaurant!”

小题1:Mr. Parker was respected because .

A.he was strict with the officers

B.he cared about his soldiers

C.he was friendly to everybody

D.he paid attention to the soldiers letters小题2:Mr. Parker went to the military camp to .

A.look for the soldier who wrote to him

B.punish the cooks

C.inspect the kitchens

D.find out if the matter in the letter was true小题3:The soldiers didn’t say anything because .

A.they were afraid of the general

B.they thought their foods were good

C.the officer followed the general

D.the general didn’t agree with them小题4:Which of the following is true?

A.Mr. Parker found nothing in the military camp.

B.The new soldier had a birthday dinner in the restaurant.

C.The officer wanted to frighten the soldiers.

D.The general no longer believed the soldiers.

最佳答案:

小题1:B

小题2:D

小题3:C

小题4:B

答案解析:

Mr Parker因为他的勇敢善战而晋升为将军,他对待士兵惩罚分明,深受士兵的爱戴。一天他在接到人们的投诉信后,亲自去军营进行调查,结果发现的确是信中所说的情况,但是当被问到饭菜伙食的时候,士兵们却因站将军身边军官而不敢说了。

小题1:B细节理解题。根据文章第一段He was honest and friendly to his soldiers and often punished those who tried to pocket a portion of the soldiers’ pay(克扣军饷). And his soldiers liked him very much.可以判断他受到敬重的原因是他不仅对士兵友善而且对士兵也公正公平,故选B。

小题2:D细节理解题。文章第二段讲述将军收到信后没有告诉任何人就去了军营,查看了那里的一切情况,由此可知他是去亲自看看信里反应的情况是否属实,答案选D。

小题3:C推理判断题。根据文章第三段The soldiers saw their officer standing by the general and said nothing.可以判断士兵们害怕跟在将军身边的军官,答案选C。

小题4:B细节理解题。根据文章末尾“But it’s my birthday today. I paid three hundred dollars for them all in the restaurant!”可知B选项正确,其他选项内容错误。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。