> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

When I was fifteen, I announced to my Engl

时间:2024-03-10 02:38:08 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「When I was fifteen, I announced to my Engl」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/383744.html
题目内容:

When I was fifteen, I announced to my English class that I was going to write my own books. Half the students smiled, and even worse, the rest nearly fell out of their chairs laughing. “Don’t be . only geniuses can become writers.” the English teacher said, “And you are getting a D this term.” I was sothat I burst into tears. That night I wrote a shortpoem about broken dreams and mailed it to the newspaper. To my, they published it and sent me two dollars. I was a published and paid writer. I showed my teacher and fellow students. They laughed, “Just plain dumb luck,” the teacher said. I tasted; I’d sold the first thing I’d ever written. That was more than any of them had done and if it was just dumb luck, that was fine with me.

During the next two years, I sold dozens of poems and letters. By the time I graduated from high school, I had scrapbooks (剪贴簿)with my published works. I nevermy writing to my teachers, friends or my family again because they were dream .

I had four children at the time. While the children slept, I typed on my ancient typewriter. I wrote what I felt. It took nine months. I chose aand mailed it. A month later I received a contract, an advance on payments, and a request to startanother book. Crying Wind, which became a best seller, was translated into fifteen languages and sold worldwide. My first book also became requiredin native American schools inCanada.

In theyear I ever had as a writer I earned two dollars. In my best year I earned 36,000 dollars. People ask what college I, what degrees I have and what qualifications I have to be a writer. The answer is: “None.” I just write. I’m not a genius. I use an electric typewriter that I paid a hundred and twenty nine dollars for six years ago. I do all the housework and fit my writing in a few minutes here and there. I’ve written eight books. To all those who dream of writing, I’m shouting at you: “Yes, you can. Don’t listen to them.” I don’t write right but I’ve succeeded. Writing is ; it’s fun and anyone can do it. Of course, a little dumb luck doesn’t hurt.

小题1:

A.unkindly

B.happily

C.willingly

D.crazily小题2:

A.curious

B.depressed

C.excited

D.silly小题3:

A.unlucky

B.ashamed

C.moved

D.unconfident小题4:

A.sad

B.innocent

C.disappointing

D.puzzling小题5:

A.puzzlement

B.expectation

C.astonishment

D.disappointment小题6:

A.coldness

B.failure

C.success

D.prejudice小题7:

A.furnished

B.linked

C.combined

D.filled小题8:

A.remembered

B.concluded

C.described

D.mentioned小题9:

A.killers

B.makers

C.designers

D.creators小题10:

A.writer

B.reporter

C.publisher

D.manager小题11:

A.working on

B.going on

C.turning on

D.putting on小题12:

A.writing

B.reading

C.selling

D.buying小题13:

A.busiest

B.unluckiest

C.worst

D.highest小题14:

A.worked

B.attended

C.admitted

D.participated小题15:

A.easy

B.hard

C.convenient

D.practical

最佳答案:

小题1:A

小题2:D

小题3:B

小题4:A

小题5:C

小题6:C

小题7:D

小题8:D

小题9:A

小题10:C

小题11:A

小题12:B

小题13:C

小题14:B

小题15:A

答案解析:

文章讲述了当作者十五岁时,他向班里宣布要写书。这让老师和同学感到意外,并得到了同学的耻笑。在作者收到稿酬时,老师和同学仍然不以为然,作者下定决心,不会再告诉老师和同学有关自己的梦想的事情。作者选择了坚持自己的梦想。

小题1:考查副词词义和上下文辨析。A. unkindly不友好的,B. happily快乐地,C. willingly愿意地,D. crazily发疯地,这里指那些冷淡的嘲笑我的学生,选A

小题2:考查形容词和上下文辨析。A. curious好奇的,B.depressed压抑的,C. excited兴奋的,D. silly愚蠢的,剩下的学生都嘲笑我:别傻了,只有天才才能成为作家。选D

小题3:考查形容词和上下文辨析。A. unlucky不幸运的,B. ashamed羞愧的,C. moved感动的,D. unconfident不自信的,由上文老师说我得了“D”可知,这里应指我很羞愧的哭了。故选B

小题4:考查形容词和上下文辨析。A.sad悲伤的,B. innocent无辜的,C disappointing失望的,D. puzzling令人困惑的,由上下文可知,老师和同学都不赞同我,甚至嘲笑我。 我的梦想破灭了。所以这里应指:我写了一首很悲伤的诗。故选A

小题5:考查名词和上下文辨析。A. puzzlement困惑,B. expectation期待,C. astonishment惊讶,D. disappointment失望,根据上下文可知,这里指我没有料到我的诗会发表。所以这里应是惊讶的。故选C

小题6:考查名词和上下文辨析。A. coldness冷淡,B. failure失败,C. success成功,D. prejudice歧视,从下文,I’d sold the first thing I’d ever written.可知作者品尝到成功的滋味,选C

小题7:考查动词和上下文辨析。A. furnished装饰,B. linked连接,C. combined结合,D. filled填满,到我高中毕业的时候为止,我的剪贴薄上充满了出版的作品。Be filled with“填满”,选D

小题8:考查动词和上下文辨析。A. remembered记得,B. concluded总结,C. described描述,D.mentioned提到,根据上文老师和同学对我的不认同和嘲笑,这里应指我再也没向他们提起过我写诗。故选D

小题9:考查名词和上下文辨析。A.killers杀手,B. makers制造者,C. designers设计者,D. creators创造者,因为老师和同学嘲笑作者的梦想,作者认为他们会扼杀人的梦想,选A

小题10:考查名词和上下文辨析。A. writer作家,B. reporter记者,C.publisher出版商,D. manager经理,从下文的:A month later I received a contract, an advance on payments,可知作者选择了一个出版商,将自己的作品寄给了他,选C

小题11:考查动词短语和上下文辨析。A.working on从事,B. going on进行,C. turning on打开,D. putting on穿上,播放,几个月后,我收到一份合同,预支的费用和请求我开始写另外一本书。选A

小题12:考查动名词和上下文辨析。A. writing写,B.reading阅读,C. selling卖,D. buying买,我的第一本书也成为加拿大美国学校中学生必须阅读的材料。选B

小题13:考查形容词和上下文辨析。A. busiest最忙的,B. unluckiest最不幸的,C.worst最糟糕的,D. highest最高的,从下文的:I ever had as a writer I earned two dollars. In my best year I earned 36,000 dollars.可知这是最糟糕的时候,选C

小题14:考查动词和上下文辨析。A. worked工作,B. attended参加,C. admitted承认,D. participated参加,Attned college 上大学,这里指人们问我上了哪所大学。选B

小题15:考查形容词和上下文辨析。A.easy容易的,B. hard困难的,C. convenient方便的,D. practical实际的,写作很容易,任何人都可以做。选A

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。