Robert Ballard was born in 1942. From an e
时间:2024-03-10 02:06:52 栏目:学习方法题目内容:
Robert Ballard was born in 1942. From an early age, he loved the sea. Ballard grew up in Southern California. He spent his free time at the beach near his home. He enjoyed fishing and swimming. He even learned to dive.
When Ballard wasn’t at the ocean, he loved reading about it. At age 10, he read 20,000 Leagues Under the Sea, a book which describes the undersea adventures of Captain Nemo. Ballard decided he wanted to be like Captain Nemo when he grew up. His parents helped him follow his dream.
Ballard was a hardworking student. He spent many years learning all he could about the ocean. By the age of 28, he was an expert. In 1970, he took a job as a scientist at Woods Hole Oceanographic Institute in Massachusetts. There he studied underwater mountains of the Atlantic Ocean. He came up with ways to predict(预知)volcanoes under the oceans. Working with other scientists, Ballard also found previously(以前)unknown sea animals. These animals lived far below the ocean’s surface, where scientists had believed no animals could live.
By the 1980s, Ballard’s interests changed. He developed unmanned(无人的)vehicles to explore the ocean bottom. His first find, the well-known ship Titanic, made Ballard famous. He was not happy with just one big find, however. He looked for — and found — other well-known ships. One was the German battleship Bismarck. Another was the U.S.S. Yorktown, an aircraft carrier (航空母舰) that sank during World War II.
Today Robert Ballard is still an underwater explorer. He also heads an organization that encourages students to learn about science. Ballard hopes that some of the students will follow in his footsteps. After all, the world’s huge oceans are mostly unknown. Who knows what remains to be discovered under the sea?
小题1:What was Ballard’s dream when he was young?
A.To be a science teacher.
B.To be an underwater explorer.
C.To be an animal expert.
D.To be a famous writer.小题2:When Ballard worked at Woods Hole Oceanographic Institute, he _____.
A.explored the undersea world by ship
B.thought of ideas to predict underwater volcanoes
C.found some unknown sea animals alone
D.set up an organization to teach students science小题3:Which is the correct order of the events mentioned in the text about Ballard?
a. He found the German battleship Bismarck.
b. He read a book about Captain Nemo.
c. He found the famous ship Titanic.
d. He became an expert in science.
A.b-c-d-a
B.d-b-c-a
C.b-d-c-a
D.d-c-a-b小题4:What can we learn from the text?
A.Ballard’s parents felt disappointed at his undersea adventures.
B.Ballard didn’t like fishing and swimming in his childhood.
C.Ballard was greatly influenced by 20,000 Leagues Under the Sea.
D.Human beings have explored more than half of the sea.
最佳答案:
小题1:B
小题2:B
小题3:C
小题4:C
答案解析:
文章介绍了海底探险家Robert Ballard的事迹,包括小时候的理想,长大后的成就。
小题1:细节题:从文章第二段的句子:At age 10, he read 20,000 Leagues Under the Sea, a book which describes the undersea adventures of Captain Nemo. Ballard decided he wanted to be like Captain Nemo when he grew up.可知Ballard 小时候的梦想是做水下的探险者。选B
小题2:细节题:从文章第二段的句子:he took a job as a scientist at Woods Hole Oceanographic Institute in Massachusetts. There he studied underwater mountains of the Atlantic Ocean. He came up with ways to predict(预知)volcanoes under the oceans.可知Ballard 在Woods Hole Oceanographic Institute 工作的时候,他想到方法预测海底的火山,选B
小题3:排序题:从文章的二,三,四段的描述:可知正确的事情发展顺序是:b. He read a book about Captain Nemo. d. He became an expert in science. c. He found the famous ship Titanic. a. He found the German battleship Bismarck.答案是 C
小题4:细节题:从文章第二段的句子:When Ballard wasn’t at the ocean, he loved reading about it. At age 10, he read 20,000 Leagues Under the Sea, a book which describes the undersea adventures of Captain Nemo.可知Ballard 受20,000 Leagues Under the Sea.的影响很大,选C
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅