> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

About a year ago,if you had asked who Dina

时间:2024-03-10 01:46:20 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「About a year ago,if you had asked who Dina」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/382509.html
题目内容:

about a year ago,if you had asked who Dinara Safina was,the answer would have been,“She is Marat Safin’s younger sister.” She was overshadowed by her wonder brother.But now she has made a name for herself:the world No.1 player in women’s tennis.

The 22­year­old Russian overtook Serena Williams of the US for top ranking on April 20.“Before,every place I go,I am Marat’s sister.Nothing else,”she told New York Times.“I always wanted to be myself,and now finally the results come,and people can know me as Dinara Safina.”

Safina has made it to two great event finals,in the 2008 French and in the 2009 Australian Open,and won a silver medal in the Beijing Olympic Games.

Clearly,family isn’t the only connection Safina and her brother share.Their DNA burns with competitive fire.Safin has held the distinction for years of being a hottempered player on court.When he lost his temper,he would smash a racket (球拍).Safina is as emotionally explosive as her brother.A headline in the newspaper The Australian once described her as “mad as a snake”.The Sydney Morning Herald,during the Australian Open,summed up Safina’s volatile (不稳定的) emotional state with the headline—Safina goes from basket case to top of the world.

It’s not rare for a family to have two top tennis players.Safina’s father owns a tennis academy and her mother worked as a coach.“I had no choice but to become a tennis player,but I don’t mind being a tennis player,” Safina said.

From this talented family she is also given one of her best weapons on court,her size.She is 1.82 meters tall and weighs 70kg.But it is hard work that led her to her recent success.

“I hope to prove to everyone over the coming months that I deserve the honor of being world No.1,”she said.

小题1:What is the passage mainly about?

A.How Safina came first in women’s tennis.

B.How the parents taught Safina to play tennis.

C.How her brother helped Safina play tennis.

D.How Safina beat her brother in playing tennis.小题2:Which one of the following doesn’t contribute to Safina’s success?

A.Her hard work and strong competitiveness.

B.Her emotional explosion and volatile emotional state.

C.The fact that she is 1.82 meters tall and weighs 70kg.

D.The fact that her parents are both good tennis players.小题3:Which of the following statements is TRUE?

A.Serena Williams was topped by Safina on ranking list on April 20.

B.Dinara Safina was always very confident and eager to succeed.

C.Safina was eager to become a tennis player when she was a child.

D.Marat Safin won the two finals,in the 2008 French and in the 2009 Australian Open.小题4:What can we infer from the headline “Safina goes from basket case to top of the world”?

A.Safina wanted to top the world in tennis when she was a baby in a basket.

B.After she won the Australian Open,Dinara Safina cried.

C.Too nervous at first,Safina finally gained confidence and won.

D.Safina learnt from the basket case and finally came top of the world.

最佳答案:

小题1:A

小题2:B

小题3:A

小题4:C

答案解析:

小题1: A

解析 主旨大意题。通读全文可知,文章主要讲述了萨芬娜是如何成长为世界女子网球单打冠军的。

小题2: B

解析 细节理解题。通读全文可知,萨芬娜的成功有多方面的原因。首先要有艰苦的训练,其次她有良好的家庭环境和成长氛围,另外,她的体形高而且壮,适合打网球。这些都是成功的因素。文章第四段主要讲述萨芬娜脾气不好,这个性格特征和她的哥哥非常相似,而不是说这个性格特征是她成功的一个因素。

小题3: A

解析 细节理解题。第二段第一句说这个俄罗斯女孩在四月二十号取代了小威廉姆斯成为世界第一,故A项正确。top在此表示“超越”。B、C两项文中未提及;由第三段内容可知D项错误。

小题4: C

解析 推理判断题。由全文可知,萨芬娜成长为世界第一的网球选手经历了一个由不成熟到成熟的阶段,也就是她从最初的紧张不安到最后的充满自信。basket case是一个习惯用语,表示“过度紧张、精神将要崩溃的人;完全没有希望的人”。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。