> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Ashok Gadgil has spent the past three deca

时间:2024-03-10 01:40:23 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Ashok Gadgil has spent the past three deca」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/382369.html
题目内容:

Ashok Gadgil has spent the past three decades helping people in need—and he has no plans to stop .On May 2, Gadgil won the$100.000 Lemelson-MIT Award for Global Innovation. Each year,the honor is given to an inventor who has improved the lives of people in developing countries. Gadgil‘s inventions have helped more than 100 million people around the world.

Gadgil is a professor and physicist at the University of California. When he’s not teaching,he works to find solutions to global problems such as energy efficiency and water safety. “I chose to focus on problems where my knowledge of science could help,”he said

In the 1980s he came up with a program to make energy-efficient light bulbs more affordable for people in developing countries. Then in the 1990s,Gadgil designed his first life—saving invention,UV Waterworks .The device kills deadly disease —carrying germs(病菌)from drinking water. It costs just one cent to clean five liters of water .Gadgil was inspired to find an inexpensive solution to the clean water crisis after more than 10,000 people in his home country of India died from an outbreak of Bengal cholera,in 1993 The disease is spread through contaminated food and drinking water .So far,the invention has provided safe drinking water to more than five million people in poor areas.

As a professor,Gadgil encourages his students to stay positive about finding solutions to hard problems.“Be optimistic when you try a hard problem.”he says. “It’s when you solve a large problem that you can have a big impact on the world”

小题1:Gadgil was given Lemelson-MIT Award for___________.

A.his teaching experience

B.his new physical research

C.his vast knowledge

D.his helpful inventions小题2:What call we learn about UV Waterworks?

A.It's Gadgil’s first invention

B.It’s used to clean water.

C.it was designed for his home country

D.It saved 10,000 people in total小题3:The underlined word “contamninated”in Paragraph 3 means__________.

A.wasted

B.consumed

C.polluted

D.canned小题4:According to the last paragraph,Gadgil encourages his students__________.

A.to learn lessons from failures

B.to find problems in peaceful life

C.to make inventions to help poor people

D.to be confident when facing difficulties小题5:Which of the following can best describe Gadgil?

A.Caring and optimistic.

B.Independent and positive.

C.Powerful and strict.

D.Responsible and sensitive.

最佳答案:

小题1:D

小题2:B

小题3:C

小题4:D

小题5:A

答案解析:

文章大意:文章主要讲述Ashok Gadgil为改善发展中国家人民的生活而努力,作为教授,他鼓励学生积极面对难题。

小题1:细节理解题。从第一段Each year, the honor is given to an inventor who has improved the lives of people in developing countries. 可知他由于改善了发展中国家人民的生活而被授予奖项。故D正确。

小题2:细节理解题。从第四段The device uses ultraviolet light to kill deadly disease-carrying germs from drinking water. 可知是用来净化水的。故B正确。

小题3:词义推测题。根据此词前后in 1993 The disease is spread through contaminated food and drinking water可以推测出contaminate为“污染的”之意。故C正确。

小题4:细节理解题。根据文章最后一段As a professor,Gadgil encourages his students to stay positive about finding solutions to hard problems可知他鼓励学生积极面对难题。故D正确。

小题5:推理判断题。文章主要讲述Ashok Gadgil为改善发展中国家人民的生活而努力,作为教授,他鼓励学生积极面对难题。故可以推测出他的个性。故A正确。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。