> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

An 80-year-old man was sitting on the sofa

时间:2024-03-10 01:36:45 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「An 80-year-old man was sitting on the sofa」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/382284.html
题目内容:

An 80-year-old man was sitting on the sofa in his house along with his 45-year-old highly educated son.

Suddenly a crow(乌鸦)perched on the tree near their window.

The father asked his son, “What is this? ”

The son replied, “It is a crow.”

After a few minutes, the father asked his son the 2nd time, “What is this?”

The son said, “Father, I have just now told you It’s a crow’. ”

After a little while, the old father again asked his son the 3rd time, “What is this? ”

“It’s a crow, a crow, a crow.” said the son loudly.

A little after, the father again asked his son the 4th time, “What is this?”

This time the son shouted at his father, “Why do you keep asking me the same question again and again? ‘IT IS A CROW’. Are you not able to understand this?”

A little later the father went to his room and came back with an old diary, which he had kept since his son was born. On opening a page, he asked his son to read that page. When the son read it, the following words were written in the diary:

“Today my little son aged three was sitting with me on the sofa when a crow was sitting on the window. My son asked me 23 times what it was, and I replied to him all 23 times that it was a crow. I hugged him lovingly each time he asked me the same question again and again for 23 times. I did not at all feel annoyed; I rather felt affection for my innocent child. ”

小题1: In what tone did the son say to his Father “It’s a crow, a crow, a crow. ”?

A.impatient

B.excited

C.hurried

D.surprised小题2:Why did the Father ask the same question again and again?

A.Because he wanted to make his son angry.

B.Because he was too old to remember anything.

C.Because he couldn't understand what his son said.

D.Because he wanted to see how patient his son would be.小题3:How old was the old man when his son asked him 23 times “What is this”?

A.35 years old.

B.38 years old.

C.45 years old.

D.80 years old.小题4:What is the most suitable title for the passage?

A.A crow.

B.Father's love.

C.An old dairy.

D.An old man.

最佳答案:

小题1:A

小题2:D

小题3:B

小题4:B

答案解析:

有一天老父亲看到靠窗子的树上落了一只鸟,就问了儿子3次:那树上是什么?,儿子很不耐烦。老父亲拿出了一本记录儿子成长的日记。上面记录了儿子3岁的时候问了相同的问题23次,而父亲每次都是很耐心告诉孩子:那是一只乌鸦。

小题1:细节理解题。由““It’s a crow, a crow, a crow.” said the son loudly.”可知父亲问了3次让儿子很不耐烦。 impatient没有耐心的;excited 激动; hurried 匆忙; surprised惊讶的。故选A。

小题2:推理判断题。由最后一段可知父亲的日记记录了儿子3岁的时候问了相同的问题但是父亲没有生气,所以父亲想试试儿子的耐心。 故选D。

小题3:推理判断题。儿子今年45岁,日记中3岁,所以今年80岁的父亲42年前是38岁。 故选B。

小题4:主旨大意题。全文讲了相同的事情父亲和儿子不同的反应,表现的是父亲对儿子的爱。 故选B。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。