> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Jenny was a pretty five-year-old girl. One

时间:2024-03-10 01:23:59 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Jenny was a pretty five-year-old girl. One」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/381984.html
题目内容:

Jenny was a pretty five-year-old girl. One day when she and her mother were checking out at the grocery store, Jenny saw a plastic pearl (珍珠) necklace priced at $2.50. Her mother bought the necklace for her on condition that she had to do some homework to pay it off. Jenny agreed. She worked very hard every day, and soon Jenny paid off the necklace. Jenny loved it so much that she wore it everywhere except when she was in the shower. Her mother had told her it would turn her neck green!

Jenny had a very loving daddy. When Jenny went to bed, he would read Jenny her favorite story.

One night when he finished the story, he said, “Jenny, could you give me your necklace?”

“Oh! Daddy, not my necklace!” Jenny said. “But you can have Rosy, my favorite doll. Remember her? You gave her to me last year for my birthday. Okay? ”

“Oh no, darling, that’s okay.” Her father brushed her cheek with a kiss. “Good night, little one.

A week later, her father once again asked Jenny for the necklace after her favorite story. “Oh, Daddy, not my necklace! But you can have Ribbons, my toy horse. Do you remember her? She’s my favorite.”

“No, that’s okay,” her father said and brushed her cheek again with a kiss. “God bless you, little one. Sweet dreams. ”

Several days later, when Jenny’s father came in to read her a story, Jenny was sitting on her bed and her lip was trembling. “Here, Daddy,” she said, holding out her hand. She opened it and her beloved pearl necklace was inside. She let it slip into her father’s hand.

With one hand her father held the plastic pearl necklace and with the other he pulled out of his pocket a blue box. Inside the box was a real, beautiful pearl necklace. He had had it all along. He was waiting for Jenny to give up the cheap necklace so he could give her a real one.

小题1:What did Jenny have to do to get the plastic pearl necklace?

A.She had to help her mother do some housework.

B.She had to listen to her father tell a story every night.

C.She had to ask her father to pay for the necklace.

D.She had to give away her favorite toys to the poor children.小题2:From the text we know that ______.

A.Jenny’s mother paid a lot for the plastic pearl necklace

B.Jenny wore the necklace everywhere even in the shower

C.Jenny didn’t like Rosy and Ribbons any longer

D.Jenny got a real pearl necklace from her father小题3:Jenny’s father asked for her plastic pearl necklace repeatedly in order to ______.

A.get it for himself

B.donate it

C.train her character

D.put it away小题4:What can be the best title for the text?

A.A Lovely Girl

B.Father and Daughter

C.A Pearl Necklace

D.An Unforgettable Childhood

最佳答案:

小题1:A

小题2:D

小题3:C

小题4:C

答案解析:

詹妮在和妈妈逛街的时候看中了一件仿制的珍珠项链,她很喜欢,为此只好认真干活来买下了它。她的父亲很爱她,最终送给了他一件真的珍珠项链。

小题1:细节理解题。由“ Her mother bought the necklace for her on condition that she had to do some homework to pay it off. Jenny agreed. ”可知詹妮要给妈妈打工才能买项链。故选A。

小题2:细节理解题。由“Inside the box was a real, beautiful pearl necklace. ”可知詹妮最终得到了一个真的珍珠项链。 故选D。

小题3:推理判断题。由“He was waiting for Jenny to give up the cheap necklace so he could give her a real one.”可知,他父亲是为了让她知道如何取舍。 故选C。

小题4:主旨大意题。全文讲了詹妮为得到一个仿制珍珠项链而努力干活,而他父亲最后送了他意见真正的珍珠项链的故事。项链是全文的线索。 故选C。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。