> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Jayne Fisher watched anxiously as her 17-y

时间:2024-03-10 01:07:50 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Jayne Fisher watched anxiously as her 17-y」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/381630.html
题目内容:

Jayne Fisher watched anxiously as her 17-year-old daughter Katie pulled her lamb(羊羔) into the Madison County Junior Livestock for sale.

Katie was battling cancer. This was her first chance in months to be outdoors having fun, away from hospitals and treatments, and she had come with high hopes for earning some money for her treatment. She had wavered a little on her decision to part with the lamb, but with lamb averaging two dollars a pound, Katie was looking forward to it. So the bidding(出价began.

That’s when Roger Wilson, the auctioneer(拍卖师), had a sudden inspiration that brought some unexpected results. “We sort of let everybody here know that Katie had a situation that wasn’t too pleasant,” is how he tells it. He hoped that his introduction would push the bidding up, at least a little bit.

Well, the lamb sold for $11.50 a pound, but things didn’t stop there. The buyer paid up, then decided to give the lamb back so that it could be sold again.

That started a chain reaction, with families buying the animal and giving it back, over and over again. When local businesses started buying and returning, the earnings really began to pile up. The first sale is the only one Katie’s mom remembers. After that, she was crying too hard as the crowd kept shouting, “Resell! Resell! ”

Katie’s lamb was sold 36 times that day, and the last buyer gave it back for good. Katie ended up with more than $16,000 to pay her medical expenses——and she still got to keep her famous lamb.

小题1:Katie sold her lamb in order to_______.

A.earn an amount of money to cover her medical expenses

B.help her mother support their family and keep more lambs

C.show her lamb was a famous one and raise some money

D.get some unexpected results from a chain reaction小题2:Why did families buy Katie’s lamb and return it repeatedly?

A.They had fun in reselling it.

B.The auctioneer ordered them to do so.

C.They wanted to help Katie from the heart

D.Katie’s mother cried for help.小题3:The word “waver” in the second paragraph probably means _______.

A.agree

B.hesitate

C.refuse

D.focus小题4:What is the best title of the passage?

A.Battling cancer

B.A warm-hearted auctioneer

C.Bidding from the heart

D.A wise lamb

最佳答案:

小题1:A

小题2:C

小题3:B

小题4:C

答案解析:

Katie 卖掉羔羊为了挣些钱够付医疗费用,人们知道katie卖羔羊是为了治病,所以他们买下羊,又归还,让羔羊可以重复的卖,所以价格不断攀升,他们是发自内心的想帮助Katie。

小题1:细节题:从文章第二段的句子:she had come with high hopes for earning some money for her treatment.可知Katie 卖掉羔羊是为了挣些钱够付医疗费用的,选A

小题2:细节题:从文章第五段的句子:That started a chain reaction, with families buying the animal and giving it back, over and over again. When local businesses started buying and returning, the earnings really began to pile up.可知一些家庭买Katie 的羔羊又重复归还,因为他们知道Katie的现状,发自内心的想帮助Katie,所以选C

小题3:猜词题:从文章第二段的句子:She had wavered a little on her decision to part with the lamb,Katie对于要和羔羊分开的决定犹豫了一会,可知“waver”的意思是“犹豫”,选B

小题4:标题确定题:从文章的内容可知人们知道katie卖羔羊是为了治病,所以他们买下,又归还,让羔羊可以重复的卖,所以价格不断攀升,他们是发自内心的想帮助Katie,从心里出价。选C

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。