> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Tony Hawken, 57, is divorcing his wife Xiu

时间:2024-03-10 00:53:09 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Tony Hawken, 57, is divorcing his wife Xiu」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/381307.html
题目内容:

Tony Hawken, 57, is divorcing his wife Xiu Li, 51, Britain’s wealthiest woman entrepreneur(企业家), because he says he doesn’t like being rich and is ‘not in the habit’ of spending lots of money.

The pair traded up their semi-detached home in South Norwood, London, and bought a £1.5million house in Surrey.

Li, who is now worth $1.2billion (£700million) according to Forbes, quickly settled into a life which included sipping a £900 bottle of wine on a luxurious yacht.

However, Mr Hawken says he felt more comfortable getting lunch in his local Wetherspoon’s.

Despite his sudden wealth he continued to buy books from charity shops, and shunned dear clothes.

In an interview withThe Times, he said: ‘I think it made me uncomfortable because I’m not in the habit, I don’t like spending lots of money — I’ve been brought up that way.

‘Until recently I was never a wealthy person. I’ve been moderately comfortable because I have been careful with my money.’

Now the couple have decided to part, Mr Hawken will walk away with just £1million, but says it will be enough for him.

He added: ‘I have got a settlement which is not great, but it’s enough for me because I don’t have an extravagant lifestyle. I won’t have to work if I’m careful.’

On a recent trip to China, Mr Hawken said his wife took him on a yacht and treated him to a £900 bottle of wine, but he prefers his local Wetherspoon pub.

‘I’m getting a little pay when you consider her potential wealth, but I don’t really want to fight it.’

Mr Hawken met Li on a blind date while he was still a teacher and she was studying English.

The couple married, but as Li’s business took off the couple spent more and more time apart. Mr Hawken says the couple have spent most of the relationship apart.

Far from driving them apart, Mr Hawken believes the distance kept them together, and says they would have divorced a long time ago if they were under the same roof.

Mr Hawken says his only regret is not getting a divorce sooner, but he didn’t push for it over fears it would affect the couple’s teenage son William, now 17.

Mr Hawken no longer teaches full-time, but instead gives free tuition to under-privileged children.

小题1:Tony Hawken is divorcing his wife Xiu Li because________.

A.he doesn’t affect his son.

B.they spent less and less time together.

C.he is no longer a teacher.

D.he isn’t used to spending a lot of money.小题2:what does the underlined word “shunned”mean in the fourth paragraph?

A.enjoy

B.prefer

C.avoid

D.expect小题3:From the passage, we inferred that ________.

A.Tony Hawken gave up teaching, because of his sudden wealth.

B.Tony Hawken wanted to divorce sooner.

C.Tony Hawken lived a rich life.

D.Tony Hawken didn’t care about his son.小题4:From the passage,we know that Xiu Li________.

A.doesn’t like Mr Hawken.

B.is richest woman in China.

C.is wealthiest woman entrepreneur in Britain.

D.is studying English now.小题5:which of the following statements is true according to the passage?

A.Mr Hawken wants to get a lot of money by divorcing

B.When Mr Hawken dated Xiu Li,she was an English teacher.

C.Mr Hawken believes it was the distance that kept them apart.

D.As many passed, Mr Hawken still kept his own lifestyle.

最佳答案:

小题1:D

小题2:C

小题3:B

小题4:C

小题5:D

答案解析:

本文是一篇记叙文。文章讲述了Tony Hawken因过不了富有的生活而和妻子离婚的故事。

小题1:考查细节理解。根据文章第一段中的because he says he doesn’t like being rich and is ‘not in the habit’ of spending lots of money.可知,D是此句的同义句表达。

小题2:考查猜测词义。根据文章第四段中的Despite his sudden wealth he continued to buy books from charity shops可知,尽管他突然暴富,他还继续从慈善店买廉价书。这说明他还保持着简朴的生活,所以,他避免或不买昂贵的衣服。故选C。

小题3:考查推理判断。根据文章第十三段中的Mr Hawken . . .says they would have divorced a long time ago if they were under the same roof.和第十四段中的Mr Hawken says his only regret is not getting a divorce sooner可推知,Mr Hawken早就想离婚。故选B。

小题4:考查细节理解。根据文章第一段中的Xiu Li, 51, Britain’s wealthiest woman entrepreneur(企业家)可知C正确。

小题5:考查细节理解。根据全文可知,Mr Hawken根本没有改变他的简单的生活方式。到现在他仍然不习惯喝昂贵的酒,穿昂贵的衣服。他仍然不知道如何花大笔的钱。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。