> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

I was puzzled! Why was this old woman maki

时间:2024-03-10 00:49:35 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「I was puzzled! Why was this old woman maki」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/381224.html
题目内容:

I was puzzled! Why was this old woman making such a fuss about an old copse(矮林) which was of no use to anybody? She had written letters to the local paper, even to a national, protesting about a projected by-pass to her village, and, looking at a map, the route was nowhere near where she lived and it wasn’t as if the area was attractive. I was more than puzzled, I was curious.

The enquiry into the route of the new by-pass to the village was due to take place shortly, and I wanted to know what it was that motivated her. So it was that I found myself knocking on a cottage door, being received by Mary Smith and then being taken for a walk to the woods. “I’ve always loved this place,” she said, “it has a lot of memories for me, and for others. We all used it. They called it ‘Lovers lane’. It’s not much of a lane, and it doesn’t go anywhere important, but that’s why we all came here. To be away from people, to be by ourselves. ” she added.

It was indeed pleasant that day and the songs of many birds could be heard. Squirrels watched from the branches, quite bold in their movements, obviously few people passed this way and they had nothing to fear. I could imagine the noise of vehicles passing through these peaceful woods when the by-pass was built, so I felt that she probably had something there but as I hold strong opinions about the needs of the community over-riding the opinions of private individuals, I said nothing. The village was quite a dangerous place because of the traffic especially for old people and children, their safety was more important to me than an old woman’s strange ideas.

“Take this tree,” she said pausing after a short while. “To you it is just that, a tree. Not unlike many others here.” She gently touched the bark, “Look here, under this branch, what can you see?”

“It looks as if someone has done a bit of carving with a knife.” I said after a cursory inspection.

“Yes, that’s what it is!” she said softly.

She went on, “He had a penknife with a spike for getting stones from a horse's hoof, and I helped him to carve them. We were very much in love, but he was going away, and could not tell me what he was involved in the army. I had guessed of course. It was the last evening we ever spent together, because he went away the next day, back to his Unit.”

Mary Smith was quiet for a while, then she sobbed. “His mother showed me the telegram. ‘Sergeant R Holmes …Killed in action in the invasion of France.’…”

“I had hoped that you and Robin would one day get married.” she said, “He was my only child, and I would have loved to be a Granny, they would have been such lovely babies’- she was like that! ”

“Two years later she too was dead. ‘Pneumonia (肺炎), following a chill on the chest’ was what the doctor said, but I think it was an old fashioned broken heart. A child would have helped both of us.”

There was a further pause. Mary Smith gently caressed the wounded tree, just as she would have caressed him. “And now they want to take our tree away from me.” Another quiet sob, then she turned to me. “I was young and pretty then, I could have had anybody, I wasn’t always the old woman you see here now. I had everything I wanted in life, a lovely man, health and a future to look forward to.”

She paused again and looked around. The breeze gently moved through the leaves with a sighing sound. “There were others, of course, but no one can match my Robin!” she said strongly. “And now I have nothing - except the memories this tree holds. If only I could get my hands on that awful man who writes in the paper about the value of the road they are going to build where we are standing now, I would tell him. Has he never loved, has he never lived, does he not know anything about memories? We were not the only ones, you know, I still meet some who came here as Robin and I did. Yes, I would tell him!”

I turned away, sick at heart.

小题1:The main purpose of this passage is to ________.

A.draw attention to the damage that wars cause

B.persuade people to give up private interest

C.arouse the awareness of being environmentally friendly

D.introduce a touching but sad love story小题2:Which of the following words can best describe Mary Smith?

A.Selfish.

B.Faithful.

C.Changeable.

D.Stubborn.小题3:The underlined sentence “I felt that she probably had something there” means ________.

A.I thought there might be something hidden in the woods by Mary Smith

B.I guessed there might be a story related with Mary Smith

C.I thought there might be some reason for Mary Smith’s protest

D.I guessed there might be a secret purpose of Mary Smith.小题4:What was probably the carving on the wounded tree?

A.The date when Robin Holmes would leave for army.

B.Their wish that this place and tree would last long.

C.Their names and a heart with a sign of arrow through it.

D.Their protest against the war which tore them apart.小题5:In Mary’s opinion, which of the following might have caused Robin’s mother’s death?

A.Pneumonia

B.A chill on the chest

C.A heart attack

D.Severe sorrow小题6:The “tree” probably stands for ________.

A.her romance .

B.her determination

C.her sadness

D.her dream

最佳答案:

小题1:D

小题2:B

小题3:C

小题4:C

小题5:D

小题6:A

答案解析:

文章讲述地方政府决定启动一个项目,通一条路到村子,这条路要穿过一个矮树林,但是此举遭到一个老太太的反对,作者前去探个究竟,结果听到了一个感人的爱情故事。

小题1:主旨题:从She went on,后面的讲述,和最后一段的句子:I turned away, sick at heart.可知文章讲述的是一个感人的但是很悲伤的爱情故事,可知D是对的。

小题2:推理题:从倒数第二段的句子:“There were others, of course, but no one can match my Robin!” she said strongly. “And now I have nothing - except the memories this tree holds.虽然Robin阵亡了,但是她还想保留和他一起的记忆,所以说Mary Smith 是忠诚的,选B

小题3:句意理解题:从划线句子后面的句子:but as I hold strong opinions about the needs of the community over-riding the opinions of private individuals, I said nothing.可知作者认为社会的利益要高于个人的利益,他什么也没有说,说明前面他是认为Mary Smith的抗议是有理由的,选 C

小题4:推理题:从倒数第七段的句子:We were very much in love, 可知树干上刻的应该是两人的爱情见证,选C

小题5:推理题:从倒数第四段的句子:but I think it was an old fashioned broken heart. 可知Robin 的妈妈是因为极度的悲伤去世的,选D

小题6:推理题:从倒数第二段的句子:“And now I have nothing - except the memories this tree holds.可知the tree指的是她的爱情,选A。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。