> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

The first day our professor challenged us

时间:2024-03-10 00:28:05 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「The first day our professor challenged us」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/380719.html
题目内容:

The first day our professor challenged us to get to know someone we didn’t know. I looked around when a gentle hand touched my shoulder. I turned around to find a wrinkled, little old lady smiling at me.

She said, “Hi, handsome. My name is Rose. I’m 87. Can I give you a hug?” I laughed, “Of course you may!” and she gave me a giant squeeze. “Why are you in college at such a young, innocent age?” I asked. She jokingly replied, “I’m here to meet a rich husband, get married, and have a couple of children.” “No seriously,” I said. “I want to realize my dream!” she told me. Over the course of the year, Rose became a campus icon and everyone liked to listen to this “time machine”.

At the end of the semester we invited Rose to speak at our football banquet and I’ll never forget what she taught us. “There is a huge difference between growing older and growing up. If you are 19 and lie in bed for one full year and don’t do one productive thing, you will turn 20. If I am 87 and stay in bed for a year and never do anything I will turn 88. We have less time to live on. Anybody can grow older. That doesn’t take any talent or ability. The idea is to grow up by always finding opportunity in change. The elderly usually don’t have regrets for what we did, but rather for things we did not do.”

At the year’s end, Rose finished the college degree she had dreamed about all those years. One week after graduation Rose died peacefully in her sleep. Over 2,000 students attended her funeral honoring the wonderful woman who taught us such an important message.

小题1:Rose made herself known to the author in a _____ manner.

A.serious

B.cold

C.crazy

D.humorous小题2:Rose was considered a “time machine” because she _____.

A.always followed a strict time schedule

B.was never late for any of her classes

C.had lived a long and rich life

D.always appeared in time whenever she was needed小题3:According to Rose, growing up is different from growing older because _____.

A.growing up doesn’t need as much effort or talent as growing older

B.growing up means young people have enough time to waste

C.there is no need for one to worry about death

D.growing up means one has more chances or time to choose what one likes小题4:Rose came to study in college at such an old age for the purpose of _____.

A.challenging her old age

B.realizing her long dream about college education

C.meeting someone rich and attractive

D.not having any regrets in her life

最佳答案:

小题1:D

小题2:C

小题3:D

小题4:B

答案解析:

文章大意:一个年逾古稀的老奶奶在她生命的最后阶段仍坚持追求梦想,她用实际行动告诉大家,任何人都会变老,无论你是天才还是蠢才,但并不是每个人都在不断成长,追求梦想永远不会太晚。

小题1:D推理判断题。文章的第二段She said, “Hi, handsome. My name is Rose. I’m 87. Can I give you a hug?” I laughed, “Of course you may!” and she gave me a giant squeeze.可知她以幽默的方式向作者介绍自己。故D正确。

小题2:C细节理解题。根据文章第二段I’m here to meet a rich husband, get married, and have a couple of children.可知她的年龄比较大,故被认为是“时光机器”。故C正确。

小题3:D细节理解题。根据第三段The idea is to grow up by always finding opportunity in change. The elderly usually don’t have regrets for what we did, but rather for things we did not do.可以得出结论。故D正确。

小题4:B细节理解题。根据文章最后一段At the year’s end, Rose finished the college degree she had dreamed about all those years.可知她上大学的目的。故B正确。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。