> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

He met her at a party. She was outstanding

时间:2024-03-10 00:22:26 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「He met her at a party. She was outstanding」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/380590.html
题目内容:

He met her at a party. She was outstanding; many guys were after her, but nobody paid any attention to him. After the party, he invited her for coffee. She was surprised, so as not to appear rude, she went along.

As they sat in a nice coffee shop, he was too nervous to say anything and she felt uncomfortable. Suddenly, he asked the waiter, “Could you please give me some salt? I'd like to put it in my coffee."

They stared at him. He turned red, but when the salt came, he put it in his coffee and drank. Curious, she asked, "Why salt with coffee?" He explained, "When I was a little boy, I lived near the sea. I liked playing on the sea.I could feel it salty, like salty coffee. Now every time I drink it, I think of my childhood and my hometown. I miss it and my parents, who are still there."

She was deeply moved. A man who can admit that he's homesick must love his home and care about his family. He must be responsible. She talked too, about her faraway hometown, her childhood, her family. That was the start to their love story.

They continued to date. She found that he met all her requirements. He was tolerant, kind, warm and careful. And to think she would have missed the catch if not for the salty coffee! So they married and lived happily together. And every time she made coffee for him, she put in some salt, the way he liked it.

After 40 years, he passed away and left her a letter which said:

My dearest, please forgive my life-long lie. Remember the first time we dated? I was so nervous that I asked for salt instead of sugar. It was hard for me to ask for a change, so I just went ahead. I never thought that we would hit it off. Many times, I tried to tell you the truth, but I was afraid that it would ruin everything.

Sweetheart, I don't exactly like salty coffee. But as it mattered so much to you, I've learnt to enjoy it. Having you with me was my greatest happiness. If I could live a second time, I hope we can be together again, even if it means that I have to drink salty coffee for the rest of my life.

小题1:Why the man asked for some salt?

A.Because he missed his hometown and his family.

B.Because he want to catch the attention of the lady.

C.Because he was nervous.

D.Because he liked the taste of salty coffee.小题2:What can be inferred from the passage?

A.The man liked to drink a cup of salty coffee.

B.The man was good at making a lie.

C.The man missed his family very much.

D.The man loved the lady very much.小题3:The best title for the passage might be _____.

A.a life-long lie

B.salty coffee

C.a mistake for love

D.a homesick man

最佳答案:

小题1:C

小题2:D

小题3:B

答案解析:

这是一个感人的爱情故事,男主人翁因为爱着对方,默默付出是伟大的,为了自己的真爱,学着接受,学着改变 —— 爱需要无私的付出。

小题1:细节理解题:题目问:这个人为什么要盐?根据salt定位到第二段的句子:As they sat in a nice coffee shop, he was too nervous to say anything and she felt uncomfortable. Suddenly, he asked the waiter, “Could you please give me some salt? I'd like to put it in my coffee."可知这个人当时太紧张了,说错了,所以选C。

小题2:推理题:要求从四个选项中找出从文章中推理出来的一项,A这个人喜欢喝咸的咖啡。这是错的,B项这个人擅长撒谎,而实际上这一生他就撒过一次谎,而且是因为太爱自己的妻子了,C是这个人非常想念家人,文章没有提到,D项说这个人非常爱这个女士。这可以从最后一段But as it mattered so much to you, I've learnt to enjoy it. Having you with me was my greatest happiness. 推断出来。所以选D。

小题3:标题确定题:文章讲述了男主人翁不小心说错话,让女主人翁认为他是喜欢喝咸咖啡,为了自己的爱人,男主角一直都喝着咸咖啡,文章就是围绕咸咖啡在说,咸咖啡里面包含的是默默的爱,所以B是最好的标题。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。