> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Sherlock Holmes was the greatest detective

时间:2024-03-10 00:15:29 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Sherlock Holmes was the greatest detective」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/380433.html
题目内容:

Sherlock Holmes was the greatest detective in history. His astonishing power of observation and analysis meant that he was able to solve cases which left the real police completely perplexed. As a problem solver in the law forced business, he was a knowledgeable person equal to Superman, the comic book hero.

Like Superman, of course, Holmes did not exist. He was the creation of a Scottish doctor and novelist Arthur Conan Doyle, and remains one of the most famous literary fiction characters of all time.

Holmes’ general rule when trying to solve a case was as follows: completely get rid of the impossible. Then whatever remains, however improbable, must be the truth.

It’s said that Holmes’ powers of deduction (推断) were superhuman, particularly his ability to process information from what he observed. In a story called The Boscombe Valley Mystery, Holmes examines the area near a lake where a murder has been committed. The local police have already searched the area and found no clues. Holmes spends ten minutes in the area, and announces that the murderer “is a tall man, left-handed, limps with the right leg, wears thick-soled shooting boots and a gray coat, smokes Indian cigars, uses a cigar holder, and carries a penknife in his pocket. There are several other indications, but these may be enough to aid us in our search.” Needless to say, he has found evidence to support all of these statements.

The fictional Holmes lived in an apartment at 221 Baker Street, a real street in Central London. When Conan Doyle wrote about Holmes, there was no 221 Baker Street, but after the street was extended northwards, there was. There is currently a bank at that address.

The fact that Holmes didn’t actually exist doesn’t stop thousands of people writing to him for help every year.The bank kindly responds to every letter they receive with the following message: “Mr. Holmes thanks you for your letter. At the moment he is retired in Sussex, keeping bees, and does not undertake detective work nowadays.”

小题1:In the first paragraph the underlined word “perplexed” suggests that the police were _______

A.confident

B.worried

C.confused

D.sure小题2:How does the writer describe Holmes and Superman?

A.Neither Superman nor Holmes was a real character.

B.Both Superman and Holmes used super intellect to solve problems.

C.Superman was a comic book figure, while Holmes was a real detective.

D.Superman and Holmes were equally intelligent and brave.小题3:How did Holmes use his powers of deduction in the fourth paragraph?

A.He spent a long time thinking about possible solutions.

B.He found clues to help him create a full description of a suspect.

C.He observed the crime area and guessed what happened.

D.He searched the area with the police and discussed with them,小题4:When letters are written to Holmes, _______

A.he answers letters when he receives them

B.his secretary answers them for him.

C.the bank at 221 Baker Street where he used to live sends the letters back

D.the bank at his address replies that Holmes is no longer working as a detective

最佳答案:

小题1:C

小题2:A

小题3:B

小题4:D

答案解析:

这篇文章主要介绍了科幻小说中的福尔摩斯的故事,福尔摩斯不是真的人物。当民众写信给福尔摩斯时,他地址的银行回复说福尔摩斯侦探已经退休了

小题1:猜词题:根据Sherlock Holmes was the greatest detective in history. His astonishing power of observation and analysis meant that he was able to solve cases which left the real police completely perplexed.可猜出“perplexed”表明警察很困惑,故选C。

小题2:细节题:根据The fact that Holmes didn’t actually exist doesn’t stop thousands of people writing to him for help every year.可知福尔摩斯和超人都不是真的人物,故选A。

小题3:细节题:根据第四自然段可知,他发现线索帮助他创造了描述一个嫌疑犯,故选B。

小题4:细节题:根据The bank kindly responds to every letter they receive with the following message: “Mr. Holmes thanks you for your letter. At the moment he is retired in Sussex, keeping bees, and does not undertake detective work nowadays.” 可知当写信给福尔摩斯时,他地址的银行回复说福尔摩斯侦探已经退休了,故选D。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。