> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

My parents influenced us with the concepts

时间:2024-03-10 00:03:35 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「My parents influenced us with the concepts」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/380149.html
题目内容:

My parents influenced us with the concepts of family, faith and love for one’s motherland when l was young.Even though we struggled to make ends meet, they stressed how fortunate we were to live in a great country with limitless opportunities.

I got my first real job when l was ten.My dad, Benjamin, injured his back working in a cardboard - box factory and was retrained as a hairstylist.He rented space in a little mall and gave his shop the fancy name of Mr.Ben's Coiffure.

The owner of the shopping center gave Dad a discount on his rent for cleaning the parking lot three nights a week, which meant getting up at 3 a.m. to pick up rubbish. Dad used a little machine that looked like a lawn mower.Mom and I emptied rubbish cans and picked up rubbish by hand.It took two to three hours to clean the lot.I'd s1eep in the car on the way home. I did this for two years, but the lessons I learned have lasted a lifetime, I acquired discipline(自制力) and a strong work morality(道德), and learned at an early age the importance of balancing life's competing interests---in my case, school, homework and a job.This really helped during my senior year of high school, when l worked 40 hours a week flipping hamburgers at a fast–food joint while taking a full load of college-prepared courses.The hard work paid off.I attended the U.S.Military Academy and went on to receive graduate degree in law and business from Harvard.Later, I joined a big Los Angeles law firm and was elected to the California state committee.In these jobs and in everything else I’ve done, I have never forgotten those nights in the parking lot.The experience taught me that there is dignity in all work and that if people are working to provide for themselves and their families, that is something we should honor.

小题1:According to the text, the author thinks .

A.he is lucky to have many chances to get a job

B.it is difficult to find a job to make ends meet

C.his parents are full of complaint about their life

D.it is not acceptable to live in such bad conditions小题2: In order to get a discount on rent, .

A.his father had to work as a hairstylist

B.his father had to work in a cardboard - box factory

C.they had to clean the-parking lot three nights a week

D.his father had to pick up litter by hand three hours a day小题3:Which of the following is NOT true of the author?

A.He got the graduate degrees from Harvard.

B.He took a college - prep courses at high school.

C.He took a part-time job during his senior year.

D.He regretted having worked in the parking lot.小题4:What does the underlined sentence "The hard work paid off" mean?

A.The author got a high pay by working hard.

B.The author complained of the hard work.

C.The effort which he made had no effect.

D.The hard work was worthwhile for the author.小题5:We can learn from the text that _

A.it is unimaginable for a child to help his family

B.it is honored to work for one's family as a member

C.it is unnecessary to keep work rules-of behavior

D.the harder the work is, the more interest one shows

最佳答案:

小题1:A

小题2:C

小题3:D

小题4:D

小题5:B

答案解析:

试题分析: 作者小时候家境困难,尽管过这入不敷出的生活,但是父母还是教给他学会感恩。为了生计,他们要早起在停车场打扫卫生,但是这些却培养了作者的自制力,工作道德感,而且这段经历还使作者意识到劳动没有高低贵贱,每种工作都是光荣的。

小题1:A细节理解题。根据文章首段Even though we struggled to make ends meet, they stressed how fortunate we were to live in a great country with limitless opportunities可以判断作者认为生活在这样一个充满机会的国家是自己的幸运,故答案选A。

小题2:C细节理解题。由文章第三段The owner of the shopping center gave Dad a discount on his rent for cleaning the parking lot three nights a week可以判断C选项正确。

小题3:D细节理解题。从文章第三段中 but the lessons I learned have lasted a lifetime,……. This really helped during my senior year of high school可知作者对在停车场工作的经历非常感激,故D选项内容错误。

小题4:D词义猜测题。根据前面内容when l worked 40 hours a week flipping hamburgers at a fast–food joint while taking a full load of college-prepared courses可知作者付出了很大的努力,而后面通过I attended the U.S.Military Academy and went on to receive graduate degree in law……介绍了自己取得的成绩,由此判断该句话意思是“自己的努力获得了回报”,答案选D。

小题5:B细节理解题。从文章末段The experience taught me ……that if people are working to provide for themselves and their families, that is something we should honor可知作者认为为了家人和自己,再苦再累都是值得的,而且这也是我们应该引以为荣的事情,故答案选B。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。