> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

I grew up in Jamaica Plain. My best friend

时间:2024-03-10 00:02:52 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「I grew up in Jamaica Plain. My best friend」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/380132.html
题目内容:

I grew up in Jamaica Plain. My best friend Rose and I used to dream about raising a family of our own someday and living next door to one another.

Our dream remained alive through school and beyond. Rose was my maid of honor when I married Dick. Later, Dick was stationed in Alaska and we moved. Rose was sad to see me leave, but wished me the best of luck. We remained in touch for a few years before we lost track.

 I thought of her several times over the years. All of my children now have families of their own, and Dick passed away a few years ago. Basically, a lifetime has passed. Then one day, near my 80th birthday, I received a phone call “Hi Natalie, it’s Rose,” the voice on the other end said, “ I don’t know if you remember me, but we used to be best friends in Jamaica Plain when we were kids.”

We have spent hours on the phone catching up. Even after 52 years of separation our personalities and interests are still extremely similar. We both share a passion for several hobbies that we each picked up independently several years after we lost touch with one another. It almost feels like we are picking up right where we left off.

Her husband died a few years ago as well, but she mailed me several photographs of her family that were taken over the years. It’s so crazy, just looking at the photos and listening to her description of her family reminds me of my own: a reasonably large, healthy family. Part of me feels like we led fairly similar lives.

I don’t think the similarities between our two lives are a coincidence either. I think it shows that we didn’t just call each other best friend; we truly were best friends and even now we can be best friends again. Real friends have two things in common: a compatible(相容的)personality and a strong-willed character. The compatible personality is what starts the connection between two people. A strong-willed character at both ends is what maintains the connection. If those two ingredients are present in a friendship, the friendship is for real, It can pass the tests of time and long distance between one another and will never disappear

小题1:From the passage we may know that the author.

A.lived next door to Rose in her childhood

B.was Rose’s maid of honor when she was married

C.lost touch of Rose since she moved to Alaska

D.missed her friend although they lost contact小题2:After 52 years of separation, they.

A.had a lot to talk on the phone

B.sent each other photographs of their family

C.they lived the same life

D.developed different personalities and hobbies小题3:The underlined word “it” in Paragraph 6 refers to.

A.Rose’s description

B.coincidence

C.best friend

D.the similarities between our two lives小题4:The author thinks that.

A.the similarities between their lives are coincident

B.although they’re not best friends, they have much in commom.

C.they both have a compatible personality and a strong-willed character

D.only those who have similar characters can be real friends

最佳答案:

小题1:D

小题2:A

小题3:D

小题4:C

答案解析:

这篇文章通过描写我和我朋友的故事说明这样一个事实。真正的朋友有两个共同点:相容的个性和坚强的品格。相容的个性是最初连接两人的纽带,而这一纽带的维系则有赖于双方所拥有的坚强品格。如果一段友谊里有着这两者的存在,那么这段友谊就是真的,这样一来,它就能经受住时间和长久分离的考验而毫不“褪色”。

小题1:理解题:根据I thought of her several times over the years. All of my children now have families of their own, and Dick passed away a few years ago. Basically, a lifetime has passed. Then one day, near my 80th birthday, I received a phone call “Hi Natalie, it’s Rose,” the voice on the other end said, “ I don’t know if you remember me, but we used to be best friends in Jamaica Plain when we were kids.”可知尽管作者和她的朋友失去了联系,但是她非常想念她的朋友,故选D。

小题2:细节题:根据We have spent hours on the phone catching up. Even after 52 years of separation our personalities and interests are still extremely similar. We both share a passion for several hobbies that we each picked up independently several years after we lost touch with one another. It almost feels like we are picking up right where we left off.可知52年的分离后,她们在电话中说了许多话,故选A。

小题3:推测题:根据I don’t think the similarities between our two lives are a coincidence either. I think it shows that we didn’t just call each other best friend; we truly were best friends and even now we can be best friends again.可推测出“it”指的是我们两个人的共同点,故选D。

小题4:细节题:根据Real friends have two things in common: a compatible(相容的)personality and a strong-willed character.可知她们有相容的个性和坚强的品格,故选C。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。