> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

I have forgotten the name of an old lady w

时间:2024-03-09 23:55:04 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「I have forgotten the name of an old lady w」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/379975.html
题目内容:

I have forgotten the name of an old lady who was a customer on my paper route when I was a twelve-year-old boy back in 1954. Yet it seems like just yesterday that she taught me a lesson in forgiveness that I can only hope to pass on to someone else someday.

On a Saturday afternoon, a friend and I were throwing rocks onto the roof of the old lady's house. I found a smooth rock and sent it. The stone headed straight for a small window on the old lady's back door. At the sound of broken glass, we took off from the old lady's yard.

I was too scared about getting caught that first night. However, a few days later when I was sure that I hadn't been discovered, I started to feel guilty for her misfortune.

I decided to save my paper delivery money, and in three weeks I had the seven dollars that I thought would cover the cost of her window. I put the money in an envelope with a note explaining that I was sorry for breaking her window. Then I put the envelope through the letter slot in her door. My soul felt redeemed (救赎) and I couldn't wait for the freedom of, once again, looking straight into the old lady's eyes.

The next day, I. handed the old lady her paper. She thanked me for the paper and said, "Here, I have something for you. " It was a bag of cookies. I thanked her and ate the cookies as I continued my route.

After several cookies, I felt an envelope and pulled it out of the bag. When I opened the envelope, I was shocked. Inside was the seven dollars and a short note that said, “I'm proud of you. ”

小题1:What work did the author do at the age of 12?

A.Repairing roofs.

B.Collecting old papers.

C.Picking rocks.

D.Delivering newspapers.小题2:Why did the author and his friend escape from the old lady's yard?

A.They broke the old lady's back door.

B.They broke the old lady's window.

C.They heard the old lady shouting.

D.They were seen by the old lady.小题3:What did the author do to make up for his mistake?

A.He gave the old lady papers for free.

B.He saved some money to cover the cost.

C.He apologized in the old lady's presence.

D.He bought cookies for the old lady.小题4:According to the passage, the old lady was a person who was.

A.strict

B.patient

C.generous

D.helpful小题5:What would be the best title for the passage?

A.Seven dollars

B.Being honest

C.A silly mistake

D.True forgiveness

最佳答案:

小题1:D

小题2:B

小题3:B

小题4:C

小题5:D

答案解析:

本文作者主要向我们讲述了小时候的一件小事对他的深远影响。作者从发生在自己身上的事情中深深地体会到诚实,知错能改的重要性。

小题1:D细节理解题。根据倒数第二段提到I have forgotten the name of an old lady who was a customer on my paper route when I was a twelve-year-old boy back in 1954. 我不会忘记我的一个顾客当我12时,The next day, I. handed the old lady her paper.我给她送报纸,故选D项。

小题2:B 细节理解题。根据第二段提到I found a smooth rock and sent it. The stone headed straight for a small window on the old lady's back door. At the sound of broken glass, we took off from the old lady's yard.不小心石头砸到玻璃,因此我们很快就跑了,故选B项。

小题3:B 细节理解题。根据第四段提到I decided to save my paper delivery money, and in three weeks I had the seven dollars that I thought would cover the cost of her window.我决定省下递送费,省了三个月,我认为能够支付她的玻璃的钱了, 故选B项。

小题4:C 细节理解题。根据最后一段提到After several cookies, I felt an envelope and pulled it out of the bag. When I opened the envelope, I was shocked. Inside was the seven dollars and a short note that said, “I'm proud of you.给了我一些饼干,并且还把钱还给了我,说明这个人非常的慷慨,故选C项。

小题5:D 标题。本文提到作者打破别人的玻璃,省下钱来赔给人家,但那个顾客不仅仅给了饼干,还把钱还给作者,以作者为豪,这才是真正的宽容,故选D项。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。